Trebinje

Grad će plaćati testiranje hotelijera u sezoni

"Testiranja će biti periodična i obavljat će se o trošku Grada", kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.
Gospodarstvo / Turizam | 19. 04. 2021. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Trebinje će, u suradnji sa Domom zdravlja i Bolnicom Trebinje, osigurati besplatno testiranje svih zaposlenih u hotelima na području ovog grada, a ima ih oko dvije stotine.

Ovo je dogovoreno nakon sastanka predstavnika Gradske uprave i zdravstvenih ustanova Trebinja sa ugostiteljima i hotelijerima ovog grada, jer je to, kako je rekao gradonačelnik Mirko Ćurić, značajan korak u smislu iznalaženja rješenja da ne propadne predstojeća turistička sezona.

"Testiranja će biti periodična i obavljat će se o trošku Grada, što će biti samo jedan od načina na koji ćemo reagirati kako bismo pomogli ovom sektoru, iako smo svjesni da dva mjeseca u sezoni ne mogu podmiriti sve potrebne troškove", kazao je Ćurić.

Pojašnjavajući da je u gradskom proračunu za pomoć sektoru turizma i gospodarstvu uopće za sada planirano 100.000 maraka, on je kazao da će se, ako bude potrebno, izdvojiti još i više novca u ove svrhe, a zavisno od situacije sa pandemijom, sagledat će se i mogućnosti ponovne dodjele turističkih vaučera, navode Nezavisne.

"Zdravlje nam je i dalje najbitnije, ali i gospodarstvo mora živjeti, tako da je naša pomoć neophodna i mi ćemo je realizirati, a u suradnji sa turističkim radnicima, sagledat ćemo što je to što ovom sektoru može pomoći", dodao je gradonačelnik Ćurić, pojasnivši da je jedan od vida pomoći i taj da se određeni gospodarstvenici skupštinskim odlukama mogu i osloboditi dijela obaveza.

Vanja Šipovac, direktorica za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo Poslovnog sustava "Svislajon Takovo" je uime turističkih radnika pozdravila ovu ideju, napominjući da bi prioritet u narednom periodu za ozbiljniju turističku sezonu trebalo biti masovno cijepljenje i turističkih radnika, ali ljudi koji rade u medijima i koji promoviraju turizam.

"Ja sam uvijek optimista i mislim da nas i pored svega čeka jedna dobra i kvalitetna sezona, ali isto tako mislim da je vrlo važno timski izaći sa pozitivnim porukama pred turiste", dodala je Šipovac.

Ona je napomenula da bi, sa druge strane, dobro bilo da i turisti imaju neku vrstu potvrde da su cijepljeni, da nemaju koronu ili da su je preležali.

Kopirati
Drag cursor here to close