Zatišje u turizmu

Frankfurtski aerodrom sprema se za tešku zimu

S obzirom na pandemiju, Fraport očekuje "tešku zimu", a iduće godine poslovanje bi se trebalo značajno poboljšati, rekao je u četvrtak izvršni direktor Stefan Schulte.
Gospodarstvo / Turizam | 03. 09. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operater zračne luke u Frankfurtu Fraport priprema se za zatišje u turizmu nakon naglog skoka broja putnika tijekom ljetne sezone, a njegov čelnik predviđa češće oscilacije putovanja i u budućnosti.

S obzirom na pandemiju, Fraport očekuje "tešku zimu", a iduće godine poslovanje bi se trebalo značajno poboljšati, rekao je u četvrtak izvršni direktor Stefan Schulte.

U kolovozu je kroz zračnu luku Frankfurt, jednu od najprometnijih u Europi, prošlo oko 3,2 milijuna putnika, što je još uvijek otprilike upola manje nego u kolovozu 2019, prenosi Hina.

Očekuje se da će do rujna i listopada brojke pasti na 40 posto pretpandemijske razine, rekao je Schulte.

Šef Fraporta očekuje i da će se broj putnika u budućnosti češće oscilirati, s puno jačom ljetnom sezonom i daleko većim prometom vikendima nego prije.

Druga je strana kovanice po njegovim riječima što će poslovanje vjerojatno biti slabije zimi i što će vjerojatno razdoblja s osjetno manjim prometom tijekom tjedna, rekao je.

Kompanija na taj problem planira odgovoriti „znatno većom fleksibilnošću“ u poslovanju, što će vjerojatno utjecati na radno vrijeme osoblja.

Glavni je razlog fluktuacija razlika između poslovnih i turističkih putovanja. Schulte procjenjuje da će tijekom nadolazeće zime poslovna putovanja vjerojatno nadmašiti najvišu razinu u pandemijskoj 2020. godini.

Turističkih će pak putovanja po njegovoj procjeni biti manje jer mnogi ljudi nisu sigurni kako će se razvijati pandemija i broj zaraženih.

Kopirati
Drag cursor here to close