Nova kvaliteta

Dvije nagrade za turizam u BiH

Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na online međunarodnom specijaliziranom sajmu turizma, WESTM…
Gospodarstvo / Turizam | 16. 11. 2020. u 10:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije WESTM 2020, i Beogradskog turističkog i MICE foruma (15.11.-18.11.2020.) koji ove godine prvi put online, proglašeni su i dobitnici "Prizmi" u akciji “Za novu kvalitetu u turizmu” Jugoistočne Europe, koju redakcija Turističke prizme vodi još od 1997. godine.

Bosna i Hercegovina je ove godine osvojila dvije nagrade - Nacionalni park Una, Bihać  u kategoriji eko i etno turizam i  Hotel Courtyard by Merriott, Banja Luka u kategoriji business hoteli.

Kako ističu u redakciji Turističke prizme, od samog početka, ideja vodilja im je bila podizanje razine turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u oblasti turističke industrije. Trudili su se da zajedno sa kolegama iz drugih redakcija (članovima žirija) koji prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, nagrade one koji to zaista zaslužuju.

Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na online međunarodnom specijaliziranom sajmu turizma, WESTM 15.11.2020.godine, a na ovoj manifestaciji je promoviran i dvadesetšesti godišnjak “Turistička prizma 2021” na srpskom i engleskom jeziku, koji je prvi put izašao u elektronskoj formi.

Žiri je ove godine odlučio da u akciji  “Za novu kvalitetu u turizmu” dodijeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i namjeri da akciju zadrže kao i do sada na visokoj razini, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close