Smještajni kapaciteti

Prognoze za doček - Mostar pun!

Prema njihovim procjenama, kada govorimo o smještajnim kapacitetima u Mostaru, trenutno grad raspolaže s oko 5.000 ležajeva...
Gospodarstvo / Turizam | 08. 12. 2023. u 11:58 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Turističkoj zajednici HNŽ, kako kažu za Bljesak.info, spremni su za predstojeći doček Nove 2024. godine.

Prema njihovim procjenama, kada govorimo o smještajnim kapacitetima, Mostar trenutno raspolaže s oko 5.000 ležajeva, a već sada kako navode imaju naznake da je dosta smještajnih kapaciteta, naročito u hotelima, već rezervirano za novogodišnje praznike.

''Mislimo da ćemo imati posjetu od nekih 20 tisuća gostiju. Prošlu godinu smo imali posjetu od oko nekih 15 tisuća gostiju za vrijeme adventskih i novogodišnjih praznika'', rekli su za Bljesak.info iz Turističke zajednice HNŽ.

Nepoklapanje brojeva

Suprotno ovim, mostarski gradonačelnik Mario Kordić se, nakon prošlogodišnjeg dočeka pohvalio brojkama preko 30 tisuća noćenja u Mostaru.

Gradonačelnik Kordić, nekoliko dana nakon prošlogodišnjeg dočeka, naveo je kako je ovim brojkama ostvaren jedan od postavljenih ciljeva i dodao kako je to ''respektabilna manifestacija za žitelje Mostara i Hercegovine i goste iz cijele regije…''.

Naime, ako se uzme da je prosječna cijena noćenja u Mostaru oko 70 KM, onda bi se moglo reći da su smještajni kapaciteti, za prošli doček, prihodovali preko 2 milijuna KM. U slučaju da su sve ove gore brojke poklapaju.

Kontaktirali smo i neke od iznajmljivača soba u Mostaru, koji su nam potvrdili kako su smještani kapaciteti, kada govorimo o dočeku, već popunjeni.

Na naš upit Turističkoj zajednici HNŽ o ostvarenoj zaradi tijekom prošlogodišnjeg adventa i novogodišnjih praznika istaknuli su kako ne raspolažu tim brojkama jer je njihova ''prvenstvena uloga promicanje i unapređenje turizma Hercegovačko-neretvanske županije i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba…''.

Savršeni ambijent

Novost iz Turističke zajednice ove županije jeste snažnije prisustvo za adventske praznike i organizaciju proslave dočeka Nove godine u Mostaru u iznosu od 40 tisuća KM, te se kako su naveli, nadaju da će za doček, za koji još uvijek ne znamo točnu lokaciju, pripremiti savršeni ambijent.

''Mi očekujemo spektakl, ispunjen glazbom, vatrometom i radosnom atmosferom koja će obuhvatiti sve Mostarke, Mostarce te naše turiste, domaće i strane, naročito iz regije'', naveli su iz Turističke zajednice HNŽ.

Podsjećamo, ovogodišnji Advent u Mostaru započeo je u subotu 2. prosinca dok će za doček Nove godine, na za sada još uvijek službeno nepotvrđenoj lokaciji, nastupiti srpski pjevač Željko Joksimović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close