Pogledaj

Destinacije blizu nas gdje će i u listopadu još uvijek biti ljetno vrijeme

Još uvijek nisi odlučila gdje ćeš provesti godišnji odmor ili imaš neke neodgodive poslove pa ne stigneš ni u kolovozu? Ili jednostavno voliš ići na odmor kad najveća gužva prođe?
Gospodarstvo / Turizam | 26. 08. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vrijeme ljetnih praznika cijene su više nego ikad, plaže i ljetovališta su prepuni, a i često je prevruće. Ako to želiš izbjeći,  pričekaj jesen i iskoristi povoljne cijene letova, rent a cara, ali i smještaja koji su tada na tržištu.

Preporučujemo ti ovih pet europskih destinacija, gdje je u listopadu još uvijek ugodno toplo, večeri su pouzdano blage, a gužve odavno nema.

Azori, Portugal

Prosječna temperatura u listopadu: 21

   Azori

Zeleni raj usred Atlantika: na Azorima te čeka svijet s plavim kraterskim jezerima, slapovima na bujnim zelenim padinama, moćnim kitovima i nevjerojatno lijepim biljkama, a sve to uz suptropske temperature.

Cjelogodišnja blaga klima s obiljem sunca i kiše znači da biljke doslovno izbijaju iz zemlje. U kombinaciji s plavim nebom i morem, to je provjereni lijek protiv jesenskog bluesa, tim više što se u Atlantiku može kupati i izvan ljetne sezone, nije znatno hladniji. Ako ti je to prehladno, 23 topla izvora čekaju te u dolini Vale das Furnas na otoku Sao Miguel.        

La Gomera, Kanarski otoci

Prosječna temperatura u listopadu: 20 stupnjeva 

Također je prilično zeleno i ljetno na super opuštenom kanarskom otoku La Gomera. U jesen se ovdje još uvijek može kupati, fino planinariti, a zatim ljenčariti u visećim mrežama. Nije samo opušteni Valle Gran Rey vrijedan putovanja trajektom s Tenerifa – glavni grad Playa Santiago također ima svoj šarm, gdje nakon kupanja možeš sjesti s lokalnim stanovništvom ispred ribljih restorana u luci.        

Sicilija, Italija

Prosječna temperatura u listopadu: 21

U pozadini planine Etne, iz koje se povremeno slikovito dimi, najveći otok na Sredozemlju nudi sve mogućnosti za ljetni odmor. Tu su veličanstveni povijesni gradovi i mjesta poput Palerma ili Taormine, spektakularne obalne ceste, skrivene pješačke staze, uvale iz snova i, naravno, izvrsna hrana. Sicilija doista nudi za svakoga ponešto, a sunce i u listopadu još uvijek vrlo pouzdano obasjava svu tu raskoš.        

Valletta, Malta

Prosječna temperatura u listopadu: 25 stupnjeva          

Smještena između Sicilije i Tunisa u Sredozemnom moru, Malta je također blagoslovljena izuzetno sunčanom klimom. Glavni grad Valletta vrijedan je putovanja: s tvrđavama i kamenim ulicama, sunčanim trgovima i ugodnim vinskim barovima, crkvama s Caravaggiovim originalima i pristojnim hotelima…

Svatko tko odabere Vallettu kao bazu ne samo da će uživati u tamošnjoj ponudi, nego može lako doći i do drugih kutaka ove otočne države. 

  Samos

 Samos, Grčka

Prosječna temperatura u listopadu: 23 stupnja          

Otok Samos smjestio se uz tursku obalu, uspavan je u jesen, a dugo je bio odredište iz snova za one koji putuju na plažu, budući da je otok jedan od najsunčanijih u Grčkoj.

Ali, to nije sve: uspavana planinska sela grupirana su oko moćne planine Kerkis (1433 metra), dok je živahni glavni grad Vathy pravo mjesto za uživanje i zabavu.

Kopirati
Drag cursor here to close