Samo trebaš kliknuti

Đapo o vaučerima: Za ovaj program vrlo su zainteresirani turistički radnici u Neumu

''Moramo završiti sa procedurama i nadam se da ćemo krajem lipnja krenuti s ovim programom koji će trajati do 31. prosinca''
Gospodarstvo / Turizam | 22. 06. 2022. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon informacije da je Federalna vlada na posljednjoj sjednici usvojila program podrške razvoju turizma u iznosu od pet milijuna KM, a od kojih će dva milijuna biti izdvojena za vaučere građanima, mnogi se pitaju – kako do vaučera. Odgovor ima ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH Edita Đapo, prenosi N1.

Na pitanje moraju li se vaučeri koristiti isključivo osobno ili se mogu ustupiti Đapo je odgovorila kako vaučer nije prenosiv. Pravo na vaučer imaju svi punoljetni građani Federacije BiH.

''Osnovi razlog zašto smo krenuli u ovakvu realizaciju vaučera jeste da je država kao jedan od svojih prioriteta stavila i digitalizaciju sektora. Danas je izašla odluka Vlade FBiH za e-platforme koje nude turističke pakete. Mi ćemo za 15 dana objaviti koje su se platforme prijavile da budu posrednik za vaučere između Vlade i građana'', kazala je.

Navela je kako je ideja je da se koriste isključivo za Federaciju tako da se novac građana vraća u privredu.

''Platforme će dobiti novac odmah, a građani kad kliknu na određeni paket, kada rezerviraju određene hotele, karticom će platiti dio'', objasnila je.

''Moramo završiti sa procedurama i nadam se da ćemo krajem lipnja krenuti s ovim programom koji će trajati do 31. prosinca. Nije moglo ranije zato što je budžet usvojen tek krajem ožujka. Ali nije kasno jer će se ovim produžiti sezona i mnogo će ljudi vaučere koristiti i za zimovanje.

Objasnila je ako su za ovaj program vrlo zainteresirani turistički radnici u Neumu.

''Oni su veoma zainteresirani i svjesni su da putem ovih platformi mogu ponuditi svoje pakete. Mislim da ćemo uspjeti sa ovim projektom'', objasnila je.

Kopirati
Drag cursor here to close