Uživanje u prirodi

Boračko jezero obogaćeno nizom novih sadržaja za turiste

U sklopu projekta završeni su radovi na uređenju pristupnih cesta, pješačke staze, te postavljene klupe i kante za otpatke, postavljen je i montažni ponton za lakši pristup kupačima...
Gospodarstvo / Turizam | 23. 06. 2022. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno je nizom novih sadržaja, osiguranim kroz projekt 'Via Dinarica', koji su financirali USAID i Talijanska razvojna agencija, a realizirali i sufinancirali Grad Konjic i UNDP.

"S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za višednevni boravak domaćih i stranih gostiju na području Konjica, te unaprijeđenja uvjeta za boravak u prirodi, Grad Konjic i UNDP su kroz projekt 'Via Dinarica' svima koji ovog ljeta posjete Boračko jezero osigurali niz novih sadržaja", priopćili su iz Grada Konjica.

Projekt je završen prije nekoliko mjeseci, a danas je u tu čast upriličeno svečano otkrivanje info table, koja će gostima ponuditi sve bitne informacije o sadržajima Boračkog jezera i njegove okoline, što su učinili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i Božena Kaltak, menadžerica UNDP-ovog programa u Hercegovini.

U sklopu projekta završeni su radovi na uređenju pristupnih cesta, pješačke staze, te postavljene klupe i kante za otpatke, postavljen je i montažni ponton za lakši pristup kupačima, a ono što će uslijediti jesu aktivnosti na uređenju dijela javne rasvjete, što se realizira kroz druge projekte.

U okviru projekta 'Via Dinarica' osigurani su i bolji uvjeti za posjetu i boravak planinara na Prenju, podržavajući aktivnosti Planinarskog društva "Borašnica" na obilježavanju i uređenju planinarskih staza kroz nabavku potrebnih materijala i opreme za te aktivnosti.

Projektom su podržana i dva manja projekta unaprijeđenja turističke ponude te dva projekta za razvoj i promociju domaćih turističkih proizvoda, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close