Blagdanska čarolija

Bh. turisti među najbrojnijim posjetiteljima zagrebačkog Adventa

Manifestacija Adventa s novogodišnjim događajima trajat će 43 dana ove godine proširila se na tri nove lokacije.
Gospodarstvo / Turizam | 03. 12. 2022. u 18:36 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turisti iz Bosne i Hercegovine među najčešćim su posjetiteljima manifestacije Advent u Zagrebu. Samo tijekom prvog vikenda Adventa bh. turisti ostvarili su 1.900 noćenja.

Broj posjetitelja u prvom vikendu zagrebačkog Adventa značajno je veći nego prošle godine kada se održalo skromno, pandemijsko izdanje, manifestacije.

Rastu brojke posjeta

''Za razdoblje prvog adventskog vikenda 2022. godine broj dolazaka je veći za 92% (8.465), a broj noćenja veći za 79% (17.800) u odnosu na prvi adventski vikend 2021. godine'', potvrdili za Bljesak.info iz Turističke zajednice (TZ) Grada Zagreba. Uz domaće i bh. goste, dodaju, najviše noćenja je bilo iz Njemačke, Slovenije, Italije, Austrije, Velike Britanije i SAD-a.

Turistički djelatnici od ovogodišnjeg izdanja Adventa imaju vrlo pozitivna očekivanja.

''Informacije o popunjenosti su dobre, otvorenje je sjajno prošlo, ona poznata zagrebačka adventska atmosfera opet vlada ulicama, stoga očekujemo da će Advent Zagreb ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam'', kažu nam iz TZ Grada Zagreba.

Nove lokacije u gradu

Manifestacija Adventa s novogodišnjim događajima trajat će 43 dana ove godine proširila se na tri nove lokacije.

''Od noviteta su tu tri potpuno nove lokacije – Trg dr. Franje Tuđmana s panoramskim kotačem i ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška koje je TZGZ prigodno božićno ukrasila, a u Vlaškoj će vikendima biti i glazbeni programi. Vratio se i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, zaštitni znak zagrebačkog Adventa'', ističu iz Turističke zajednice.

Kako bi najpoznatiji hrvatski Advent bio prepoznat u okruženju iz TZ otkrivaju kako imaju brojne komunikacijske aktivnosti s ciljem privlačenja turista da posjete glavni grad povodom Adventa.

Oglašavanje u Kanadi i SAD-u

''U Turističkoj zajednici grada Zagreba već smo prije skoro 2 mjeseca krenuli s međunarodnom online i offline promocijom na 21 tržištu, a ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne popuste za posjet zagrebačkom Adventu.

Oglašavanje Adventa u Europi na stranim tržištima odvija se putem Googlea, društvenih mreža, native članaka na domaćim i stranim portalima kao i mobilnog oglašavanja. U offlineu, tako, oglašavamo Advent na raznim plakatnim površinama kao što su billboardi, citylight, sredstva javnog prijevoza (tramvaj, vlak, autobus), zatim u tisku putem native članka i oglasa te na radiju i televiziji'', kazali su iz TZ.

Uz tradicionalna emitivna tržišta, dodaju, online promociju Adventa ove godine rade i na tržištu SAD-a i Kanade – ''i to na poznatom turističkom portalu Expedia te Smithsonian portalu na tržištu SAD-a, a u Kanadi se promoviramo u sklopu naše suradnje s Turkish Airlinesom''.

Bh. turističke agencije uvele su Advent u Zagrebu u svoju ponudu. Tako, prema programu jedne od agencija, imate mogućnost da za oko 150 maraka boravite dva dana u Zagrebu, a u cijenu je uključen prijevoz autobusom i noćenje u hotelu s tri zvjezdice.

Ova najpoznatija zagrebačka manifestacija, koja se do sada tri puta okrunila titulom najboljeg europskog Adventa, trajat će do 7. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close