Ostvario veliki uspjeh

Bh. putopisac na prijemu kod ministrice: ''Dacešin treba biti prioritet''

Video autora Roberta Dacešina je glasovima gledatelja proglašen najboljim, a natjecanje na svjetskoj razini organizirao je Međunarodni komitet turističkog filma.
Gospodarstvo / Turizam | 13. 12. 2022. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas se susrela s bosanskohercegovačkim putopiscem i blogerom Robertom Dacešinom, čiji je video pod nazivom ''Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu'' proglašen najboljim turističkim videom na svijetu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Đapo je, u svoje i u ime Ministarstva, čestitala Dacešinu ovaj veliki uspjeh, koji je na najbolji mogući način svijetu prezentirao turističke potencijale i ljepote naše države. Uz ohrabrenje da nastavi s projektima promocije Bosne i Hercegovine, Đapo je bh. blogeru i putopiscu uručila i simboličan poklon.

''Našoj državi i njenim prirodnim i kulturno-povijesnim bogatstvima neophodan je svaki oblik promocije. Zato iznimno cijenimo uspjeh gospodina Dacešina, koji je naše potencijale pokazao na svjetskoj pozornici. Stoga smatram da Dacešin, ali i svaki drugi entuzijasta koji doprinosi razvoju turizma u BiH, treba biti prioritet i državnih institucija u smislu podrške njihovim projektima'', naglasila je Đapo. 

Video autora Roberta Dacešina je glasovima gledatelja proglašen najboljim, a natjecanje na svjetskoj razini organizirao je Međunarodni komitet turističkog filma. 

Dacešin je zahvalio Đapo na prijemu. Naglasio je da je video dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u povijesti ovog natjecanja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close