Povratak u prošlost

Bajkoviti austrijski gradić koji vas sigurno neće razočarati

Srednjovjekovni stari grad još uvijek čuva puno svog izvornog karaktera i u njemu ćete se osjećati kao da ste zakoračili u bajku.
Gospodarstvo / Turizam | 08. 06. 2022. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako istražujete saveznu austrijsku državu Vorarlberg, ne propustite posjetiti i Feldkirch. S bloga broganabroad.com donosimo neke savjete kako se najbolje provesti u ovom gradu, pa ako se odlučite na odlazak, bit će vam korisni.

Feldkirch je šarmantan gradić u Vorarlbergu, najzapadnijoj regiji Austrije. Smješten vrlo blizu granice Lihtenštajna i Švicarske, drugi je najveći grad u regiji i odlična baza za istraživanje tog područja.

Datira iz ranog 13. stoljeća, tako da će vas, htjeli vi to ili ne, vratiti u prošlost. Srednjovjekovni stari grad još uvijek čuva puno svog izvornog karaktera i u njemu ćete se osjećati kao da ste zakoračili u bajku, prenosi Punkufer

Kad ste već došli u bajkoviti grad, onda ćete naravno, potražiti i smještaj u opjevanom srednjovjekovnom centru. Tu je hotel Gutwinsky, smješten u prekrasnu zgradu iz 16. stoljeća, a već više od 100 godina njime upravlja ista obitelj. Nalazi se i na perfektnoj lokaciji, u samom centru.

Ako tražite nešto modernije, odlično je rješenje Best Western Premier Central Hotel Leonhard, koji vam nudi i unutarnji bazen za opuštanje, ali i restoran s lokalnim specijalitetima.

Iako je riječ o relativno malom gradu, nipošto ne znači kako je ovdje dosadno. Uzmite jednu od popularnih tura koje će vas naučiti povijesti grada i uživajte u učenju novih stvari.

S druge strane, ako ste „samostalni“ i niste od organiziranih tura, stari grad jednostavno možete obići i sami, pješice. Naići ćete na mnoge uske uličice i povijesne dragulje. Krenite od dvorca Schattenburg i uživajte. Kad već spominjemo dvorac, svakako obiđite i njega (danas služi kao muzej), a zapamtite da odavde puca i sjajan pogled, pa kad je lijep dan, možete čak u daljini vidjeti Švicarsku i Lihtenštajn!

Od znamenitosti obavezno obiđite i katedralu sv. Nikole. Ovo nije jedna u nizu monumentalnih europskih katedrala, no sjajan je primjer gotičke gradnje i najveća katedrala u ovoj austrijskoj saveznoj državi.

Ima tu još i raznih utvrda, no ima nečeg i za ljubitelje novijih stvari. Inovativni kulturni centar Montforthaus prava je arhitektonska ljepotica, a fasada od drva i stakla daje mu posebnu draž. Ako ga posjetite ljeti, obavezno večerajte na terasi s koje puca pogled na ostatak grada.

U svakom slučaju, ovaj grad nije prevelik, nema previše stanovnika, ali dva, tri dana se isplati provesti u njemu, gubiti se u romantičnim ulicama i uživati u mirnoj idili koju pruža.

Kopirati
Drag cursor here to close