Turistička zajednica HNŽ

Andrija Krešić za Bljesak: Djela ostaju

Krešiću je u utorak uručeno posebno priznanje za životno djelo, a prije samo nekoliko dana na njegovu adresu stizale su optužbe Vlasti HNŽ-a.
Gospodarstvo / Turizam | 19. 05. 2021. u 12:00 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najbolje je da svatko radi svoj posao. Nagrada mi je prije svega priznanje, nakon 20 godina, da sam ipak nešto radio i ostavio iza sebe. Politika ima neke druge planove i neka oni rade po svome. Ovo je priznanje gospodarske komore FBiH, a oni su očito nešto vidjeli kada su mi ga dali", kazao je za Bljesak.info direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrija Krešić.

Naime, Krešiću je u utorak uručeno posebno priznanje za životno djelo, a prije samo nekoliko dana na njegovu adresu stizale su optužbe Vlasti HNŽ-a kako Turistička zajednica "ništa ne radi".

20 godina rada

Da je suprotno procijenila je Gospodarska komora Federacije BiH koja je nagradila Krešićev dugogodišnji rad.

"Prije 20 godina kada sam počeo raditi znamo kakvo je bilo stanje u turizmu, a znamo i kakvo je sada. Prošle godine bilo je tako, zbog više sile, i smatram kako smo u tome svemu kao tim turističke zajednice ipak dali veliki doprinos", naglasio je za Bljesak.info direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

Kako ističe, posebno je ponosan na velike projekte u suradnji s Europskom unijom te projekte prekogranične suradnje.

"To su sve djela koja ostaju, pionirska djela na prostoru naše države od Vinske ceste, turističke signalizacije, gradske signalizacije u Mostaru i Međugorju te brojnih drugih uspješnih projekata", naveo je.

Prošla godina bila je zahtjevna za sve, a posebno turizam i turističke djelatnike. Krešić navodi kako je Turistička zajednica HNŽ-a dala sve od sebe kako bi promovirala turizam, kako kroz medije, tako i jumbo plakatima i promocijama unutar BiH.

Neum ide u Beograd i Novi Sad 

"Mislim kako smo uspjeli, posebice u slučaju Neuma. Bilo je dosta gostiju prvenstveno iz BiH, ali i susjednih država. Sljedećeg tjedna ekipa iz Neuma organizira večeri promocije u Novom Sadu i Beogradu", naglasio je Krešić.

Iz Turističke zajednice HNŽ-a nadaju se popuštanju mjera i otvaranju granica kako bi se turizam ponovno, u punom svijetlu, vratio na ulice Hercegovačko-neretvanske županije.

Krešić ističe kako se zapravo samo čeka znak da će prelazak granice biti slobodan jer su turistički djelatnici odavno spremni za povratak turista.

"Naša predviđanja su kako će ova sezona biti bolja nego prošlogodišnja, ali ipak su to samo predviđanja. Ne možemo biti potpuno sigurni ni bez pandemije, a posebno u ovom vremenu. Stvari idu u pravcu popuštanja mjera i to i je jedan od prvih razloga hoće li doći gosti ili ne. Ako mjere budu povoljne sigurno će biti i više turista", zaključio je za Bljesak.info direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić.

Kopirati
Drag cursor here to close