Seminar

365 dana turizma u Tuzlanskoj županiji

S fokusom na razvoj turizma Tuzlanske županije, Ministarstvo za trgovinu, turizam i saobraćaj je upriličilo seminar Turizam 365 dana, koji je predvodila predavačica Ivana Kolar, savjetnica za razvoj i promociju turizma i ekonomije.
Gospodarstvo / Turizam | 13. 12. 2023. u 13:56 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Cjelogodišnji turizam postaje sve važnija kategorija u industriji putovanja kako bi destinacije i poslovanje u turizmu prosperirali 365 dana u godini, neophodno je razumjeti inovativne i kreativne pristupe,” objašnjava Dželmina Huremović, pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i saobraćaja Tuzlanske županije.


S fokusom na razvoj turizma Tuzlanske županije, Ministarstvo je upriličilo seminar Turizam 365 dana, koji je predvodila predavačica Ivana Kolar, savjetnica za razvoj i promociju turizma i ekonomije. “Njena edukacija nam služi kao doprinos održivom razvoju turizma jer stručnjaci poput Ivane, s boljim razumijevanjem potrebe turista i lokalnih zajednica, prenose strategije za očuvanje prirodnih i kulturnih resursa koje imamo,” kaže Huremović.

Koncept Edukacija u turizmu pruža razumijevanje cjelogodišnjeg turizma, razvoj inovativnih usluga i povećanje profitabilnosti kroz kreativnost. “Organizacija ovakvih događaja pomaže stručnjacima da se suoče s izazovima modernog turizma koji se svakodnevno javljaju” objašnjava Huremović.

Prema njenim riječima, edukacija omogućava bolje upravljanje turističkim resursima, a samim tim i povećanje profitabilnosti destinacija. To su ključni elementi koji destinacije razvijaju i prilagođavaju potrebama turista unutar različitih sezona. “Kao ministarstvo težimo unaprijediti atraktivnost destinacija i poboljšati ukupno iskustvo turista, jer tako stvaramo stabilniju osnovicu za dugoročnu održivost turističke industrije,” ističe Huremović.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanske županije, kontinuirano radi na usavršavanju vještina turističkih radnika. S tim u vezi u decembru je planirana još jedna dvodnevna edukacija pod nazivom Priprema projektnih prijedloga, kojoj će prisustvovati svi zainteresirani akteri iz turističko-ugostiteljskog sektora Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close