Inovacije i u duhanskoj industriji

Znate li koje su glavne karakteristike uređaja za zagrijavanje duhana?

Ne postoje još ni puno desetljeće, a uređaji za zagrijavanje duhana su doživjeli ogromnu popularnost među punoljetnim pušačima u svijetu.
Gospodarstvo / Promo | 22. 02. 2022. u 13:05 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne postoje još ni puno desetljeće, a uređaji za zagrijavanje duhana su doživjeli ogromnu popularnost među punoljetnim pušačima u svijetu. Jedan od razloga je taj što pušači koji se ne žele odreći duhana i nikotina, a svjesni štetnosti koju po zdravlje izazivaju cigarete, sve više traže dokazano bolje alternative nastavku pušenja cigareta.

Procjenjuje se da najpoznatiji uređaj u ovoj kategoriji, IQOS, u svijetu do danas koristi više od 21 milijuna ljudi. Duhanski gigant Philip Morris lansirao je ovaj sistem zagrijavanja duhana 2014. godine u Japanu, a u Bosni i Hercegovini je dostupan već gotovo tri godine.

Foto: PR / Znate li koje su glavne karakteristike uređaja za zagrijavanje duhana?

Odnedavno, ovu kategoriju u BiH je dopunio još jedan uređaj koji zagrijava duhan – lil SOLID.

Oba uređaja ne sagorijevaju duhan, što znači da ne proizvode duhanski dim za koji se zna da je glavni uzročnik bolesti povezanih s pušenjem. Kod ovih uređaja do nikotina se dolazi zagrijavanjem, pa samim tim ne dolazi ni do sagorijevanja i stvaranja duhanskog dima.

Kopirati
Drag cursor here to close