11 milijuna uspješnih životnih priča:

Život u Njemačkoj atraktivan strancima iz cijelog svijeta

Agencija Jobstep pruža priliku da svi zainteresirani započnu ili nastave karijere u Njemačkoj kod pouzdanih i sigurnih poslodavaca.
Gospodarstvo / Promo | 28. 07. 2022. u 10:00 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je već godinama omiljena i atraktivna useljenička zemlja. U prilog tome idu i posljednji podaci koji kažu da u Njemačkoj živi više od 11.817.790 stranaca (podaci: Central Register of Foreigners 31.prosinac 2021. i travanj 2022.).

Mnogo je razloga zašto baš Njemačku biraju mnogi. I dok i dalje u njoj svoje utočište pronalaze oni koji bježe sa ratom zahvaćenih područja, sve više je onih koji u Njemačkoj pronalaze priliku za razvoj svoje karijere. Osim toga, to je mjesto pogodno za život i rad. Upravo ta povoljna ekonomska situacija, kontinuirana stabilnost na tržištu rada, prilika je za mlade i školovane ljude kako bi nastavili svoju uspješnu poslovnu karijeru.

Iza svake uspješne priče postoji put koji nije bio lak. Takva je i priča mladog Adisa S. iz Modriče. U njegovoj porodici radio je samo otac, dok majka nije mogla naći zaposlenje, a sestra zbog teške situacije nije se mogla fakultetski obrazovati. Pošto je Adis bio uporan i uspješan đak, upisao je fakultet, i onda je krenuo u potragu za poslom, no bezuspješno.

Kada je ugledao konkurs za elektro struku na web stranici Jobstep agencije prijavio se i oduševio poslodavca, koji mu je omogućio i nekoliko mjeseci za dodatno usavršavanje u struci. Ovakve priče moguće je pronaći širom svijeta, jer Njemačku već godinama najviše naseljavaju Turci, koji se nalaze na prvom mjestu, slijede ih Poljaci, Sirijci, Rumunji i Talijani koji se nalaze na petom mjestu, dok od susjednih zemalja Hrvatska je na šestom, Srbija na trinaestom i potom slijedi je i BiH na četrnaestom mjestu.

Pojednostavljena imigracija za visokoobrazovni kadar ovu zemlju je učinio mnogo pristupačnijom i rado biranom destinacijom za život. Zato je ovo mjesto vremenom prepoznato kao idealno mjesto za izgradnju buduće profesionalne karijere. S druge strane, Njemačka rado prima i djecu svih uzrasta, kojoj ova zemlja nudi adekvatno obrazovanje i brzu integraciju u školski sistem.

Evidentno je da migranti sve više doprinose ekonomskom rastu Njemačke. Istraživanja su također pokazala da oni koji dolaze da nađu posao su ujedno i bolje kvalificirani od domaćih radnika, te da podižu produktivnost rada za što adekvatno budu plaćeni.

Svjesni svih pogodnosti i prednosti života u Njemačkoj, među onima koji odlaze su nerijetko i građani Bosne i Hercegovine.

Njima u administrativnim poslovima pomaže agencija Jobstep koja pruža priliku da svi zainteresirani započnu ili nastave karijere u Njemačkoj kod pouzdanih i sigurnih poslodavaca.

Kopirati
Drag cursor here to close