Posao u Njemačkoj

Tvoja prilika: Jobstep International u Fejićevoj

Nova poslovnica Jobstep International d.o.o., otvorena je ove godine Mostaru.
Gospodarstvo / Posao | 10. 06. 2021. u 11:42 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Jobstep International je agencija za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj, a u ovom segmentu poslovanja pioniri su na ovim područjima. Svoj uspjeh i rast bilježe već 11 godina sa sjedištem u Njemačkoj i poslovnicama u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Stupanjem na snagu zakona o zapošljavanju stručnog kadra, Jobstep International također pruža usluge nostrifikacije diplome, koja je u ovom momentu neophodna, kako bi u Ambasadi dobili termin kao stručni kadar. Zbog sve većeg interesiranja za proces nostrifikacije i odlazak u Njemačku, otvara se potreba za novim poslovnicama. Došao je i red na dragulj Hercegovine, Mostar.

„Iznimno smo sretni jer se otvorila mogućnost poslovanja u Gradu Mostaru. Novootvorena poslovnica na području Hercegovine olakšava kako naše poslovanje, tako i dostupnost kandidatima. Vrlo nam je važno da pružamo što kvalitetniju uslugu našim klijentima.“ rekli su iz Jobstep International d.o.o.

Promjena zakona i novi načini odlaska u Njemačku

Dolaskom novog zakona početkom 2021. godine, uslov za termin u Ambasadi imaju, pored još nekoliko kategorija, kvalificirani stručni kadar, za koji je potrebno imati nostrificiranu diplomu.
Jobstep International pruža usluge nostrifikacije diplome i preuzima u potpunosti brigu oko svih administrativnih procesa.
*Pojam nostrifikacije diplome podrazumijeva proces priznavanja diplome stečene na našem prostoru sa diplomom Savezne Republike Njemačke, pri kojem, nostrifikacijom diplome kandidatu se otvara mogućnost traženja posla u svojoj struci.

Walk in office

U cilju što bolje komunikacije sa klijentima i davanja provjerenih i točnih informacija, Jobstep International pruža informacije osobno u svim svojim poslovnicama. Dolaskom Jobstepa u Mostar, imate mogućnost posjetiti ured na adresi Braće Fejića 39/1 i razgovarati o mogućnostima odlaska u Njemačku i nostrifikaciji diplome sa ljubaznim osobljem agencije.

www.jobstep.net
Tel: +387 36 871 300
Jobstep International, adresa po mjeri Hercegovine! Čekamo vas!

 

Kopirati
Drag cursor here to close