ProCredit Bank

ProCredit i Razvojna Banka FBiH

Značajna podrška mikro, malim i srednjim poduzećima: kreditna linija s fiksnom kamatom
Gospodarstvo / Promo | 25. 05. 2023. u 11:46 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ProCredit Bank, kao vodeća banka za financiranje vrlo malih, malih i srednjih poduzeća (MMSP) u Bosni i Hercegovini, je uz podršku Svjetske banke potpisala realizaciju kreditne linije preko Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 10 milijuna KM s fiksnom kamatnom stopom. Svrha ove linije je nastavak podrške poslovanju MMSP u zemlji. Pored ovog ugovora, ProCredit Bank je u protekle tri godine pokrenula niz drugih inicijativa kako bi pomogla poduzećima da, u vrijeme velikih ekonomskih izazova, pronađu adekvatno financiranje za očuvanje stabilnosti i unapređenje poslovanja. Uz ovu kreditnu liniju, spektar opcija za privrednike se sada značajno proširuje, i to po vrlo povoljnim uvjetima.

Tko ispunjava kriterije?

Kreditna linija je namijenjena MMSP koja su pretrpjela najmanje 20% pada bruto prihoda ili imaju otežan pristup financiranju a uključuju žene, mlada poduzeća i poduzeća u manje razvijenim regijama. Kreditna linija omogućava financiranje MMSP po povoljnim uvjetima uz fiksiranje kamatne stope na period do 12 godina. Kako bi se kvalificirali za kredit, vrlo mala, mala i srednja poduzeća moraju imati prethodno iskustvo u aktivnosti koja se financira te biti u vlasništvu privatnih pravnih i fizičkih lica sa više od 50% kapitala. Također, MMSP moraju ispunjavati jedan od dva kriterija:

• MMSP koja su imala pad bruto prodaje/prihoda od najmanje 20% u drugom kvartalu 2020. u odnosu na drugi kvartal 2019. godine ili smanjenje bruto prodaje/prihoda u tekućoj fiskalnoj godini u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu ili
• MMSP u vlasništvu žena, mlade kompanije (do 5 godina od osnivanja), te kompanije iz manje razvijenih regija u BiH koje imaju otežan pristup financiranju.

Partneri bosanskohercegovačke privrede od 1997. godine

ProCredit Bank se, kao vodeća banka za financiranje vrlo malih, malih i srednjih poduzeća, zalaže za podršku i razvoj ovog sektora.

Amina Durmo Trlin, članica Uprave ProCredit Bank, objašnjava: "ProCredit Bank nastavlja kontinuirani fokus na podršku MMSP sektoru u Bosni i Hercegovini, a posebno u ovom, za poslovanje izazovnom vremenu.“ Dodala je i da je ova kreditna linija, između ostalog, namijenjena poduzećima koja su bila financijski zdrava prije pandemije, ali koja su zbog nje pretrpjela pad prihoda. "U ProCredit Bank smo svjesni izazova s kojima se suočavaju naši klijenti, posebno mikro, mala i srednja poduzeća. Želimo pružiti podršku tim poduzećima ne samo da se oporave, nego i da zajedno napravimo čvrstu osnovu za budućnost i uspješno poslovanje. I ova kreditna linija je dio napora banke da pruži adekvatnu podršku za oporavak MMSP sektora u Bosni i Hercegovini ne samo nakon teških ekonomskih posljedica pandemije, nego i u ovom trenutnom vremenu neizvjesnosti koja je prisutna na tržištu. Pristup sredstvima s fiksnom kamatnom stopom će osigurati stabilnost i predvidivost poslovanja naših klijenata", naglasila je Durmo Trlin.

Posebna pažnja kroz ovu kreditnu liniju je posvećena podršci ženama, mladim poduzetnicima i poduzetnicama i poduzećima u manje razvijenim regijama. „Kao banka koja posluje s ovim sektorom više od 25 godina, nastojimo ponuditi rješenja firmama s otežanim pristupom financijskim sredstvima. Kreditna linija je samo jedan dio naših napora da pružimo potrebnu podršku i pokažemo da smo tu za naše klijente. Pozivamo sve zainteresirane da se jave našim savjetnicima za klijente, jer smo uvjereni da ćemo zajedno uspjeti da premašimo izazove i stvorimo uspješnu budućnost za sve”, poručuju iz ProCredit Bank.

Za dodatne informacije o navedenoj kreditnoj liniju kontaktirajte ProCredit Bank putem e-mail adrese: [email protected] ili posjetite www.procreditbank.ba

Kopirati
Drag cursor here to close