Super hrana iz Jadrana

Otkrijte sardinu, malu ribu koju treba jesti naveliko

Eva sardine su prava blagodat iz morskih dubina Jadrana, obiluju proteinima, omega-3 masnim kiselinama, dok su istovremeno lišene konzervansa i aditiva
Gospodarstvo / Promo | 18. 03. 2022. u 18:55 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plava riba je jedna od namirnica koje sadrže najviše odmah dostupnih nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao omega-3, koje pomažu u zaštiti našeg kardiovaskularnog sustava, snižavanju visokih razina kolesterola, ali i mogu spriječiti različite bolesti srca.

Već 4 do 5 srdela pokrivaju više od 50% posto dnevnih potreba za omega-3 kiselinama. No, kako svježa riba nije uvijek dostupna, kvalitetna zamjena su https://www.podravka.hr/proizvod/jadranske-sardine-u-biljnom-ulju/ čije svako pakiranje sadrži more proteina, vitamina D, kalcija i omega-3 masnih kiselina. Osim što su ukusne i zdrave, sardine su i cjenovno prihvatljive stoga gotovo da nema izgovora da u njima ne uživamo i nekoliko puta tjedno.

Već desetljećima iskaču iz konzerve, a sadrže samo ribu, sol i ulje

Srdela je od davnina, iz prehrambenog je aspekta, možda i najbitnija riba u Jadranu, sačuvavši mnoge stanovnike od gladi. Od hrane za siromašno stanovništvo, danas je dostupna na svakom koraku, a u konzervi, postavši sardina, čuva sve svoje blagodati sve do trenutka otvaranja i posluživanja u omiljenim jelima.

Sardine su zdrave i ukusne, a dobro plivaju u brojnim receptima. Upravo njihova jednostavnost, odnosno 3 sastojka koja sadrže te činjenica da nema konzervansa i aditiva čine https://www.podravka.hr/proizvod/jadranske-sardine-u-biljnom-ulju/ sjajnim odabirom svih dobnih skupina, već generacijama.

Zaštitno lice omiljenog brenda Eva, morž Šime, uveseljava svojom pojavom još od 1948. godine, a uživa povjerenje i vjernost potrošača na više od 20 tržišta diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close