Prijestolnica Srbije

Nevjerojatne zanimljivosti o Beogradu

Prednost Beograda kao velikog grada jeste i veliki izbor privatnog smještaja, koji se nalazi nadomak svih znamenitosti u Beogradu.
Gospodarstvo / Promo | 28. 10. 2019. u 14:45 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijestolnica Srbije poznata je kao grad koji gotovo nikada ne spava. Godinama unazad Beograd privlači veliki broj turista zbog različitih događanja atraktivnog za svaki uzrast.

Spoj duha povijesti s modernim trendovima učinio je arhitekturu grada izuzetnom o čemu svjedoče brojne fotografije svakoga tko se makar i u prolazu nađe u Beogradu.

Građani Beograda su veoma srdačni, gostoprimljivi i trude se da svakome pruže prijatan boravak. Mnogo je detalja koji ovaj grad čine nevjerojatnim.

Beograd i moderne tekovine

Prvi semafor u Beogradu je postavljen 1939. godine kod Glavne Pošte. Kada je o pošti riječ, prva pošta se nalazila na Kalemegdanu i otvorena je u devetnaestom stoljeću. Da je glavni grad uvijek pratio svjetska događanja govori i činjenica da je električna energija uvedena samo nekoliko godina nakon što je to učinjeno u Berlinu i Parizu.

Foto: PR / Nevjerojatne zanimljivosti o Beogradu

Skrivena pećina

Ispod crkve Svetog Marka kod parka Tašmajdan nalazi se podzemna pećina. Šalitrena pećina služila je u rimsko doba za vađenje kamena od kojih su pravljeni sarkofazi. Sam naziv “Tašmajdan” vodi poreklo od turskih riječi za rudnik i kamen što pokazuje da se na ovom mjestu nalazio kamenolom.

Foto: PR / Nevjerojatne zanimljivosti o Beogradu

Grobnice Huna

Ako je vjerovati povijesnim predanjima, Huni su se u 5. stoljeću nove ere nastanili na području Beograda. Prema jednoj od legendi Atila Bič Božji ili Atila Hunski pokopan je ispod Beogradske tvrđave.

Foto: PR / Nevjerojatne zanimljivosti o Beogradu

Prva europska kavana

Malo je poznato da je na Dorćolu otvorena prva kavana u Europi davne 1522. godina. U njoj se služila isključivo crna kava. Osim toga, na Dorćolu su se tijekom povijesti smjenjivale sve važne institucije u Beogradu.

Prednost Beograda kao velikog grada jeste i veliki izbor privatnog smještaja, koji se nalazi nadomak svih znamenitosti u Beogradu. Od kvalitetnog smještaja do svih zanimljivih lokacija potrebno je svega nekoliko minuta šetnje. Ne morate se odreći osjećaja udobnosti izvan svoje kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close