Acıbadem

Izvrsnost u liječenju ginekoloških karcinoma

Odjeljenje za ginekološku onkologiju Acıbadem vrhunska je destinacija za praćenje i liječenje karcinoma maternice, jajnika, grlića maternice i drugih ginekoloških onkoloških bolesti.
Gospodarstvo / Promo | 01. 04. 2024. u 08:25 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Acıbademu svaka pacijentica s ginekološkim karcinomom dobiva personalizirani plan liječenja koji je prilagođen njezinim jedinstvenim potrebama.

Ginekološki karcinom predstavlja krovni pojam koji opisuje nekoliko vrsta zloćudnih tumora koji mogu poremetiti reproduktivni sustav žene. Uključuje rak grlića maternice, jajnika, endometrija, vagine i vulve. Odjeljenje ginekološke onkologije Acıbadem ima jedinstvenu razinu iskustva u liječenju svih vrsta ginekoloških karcinoma, a naša stručnost često povećava šanse za povoljan ishod i pozitivnu kvalitetu života naših pacijentica.

  / PR:Odjeljenje za ginekološku onkologiju Acıbadem

Acıbademov tim za ginekološku onkologiju

Ginekološki karcinomi mogu predstavljati izazov za liječenje jer se nalaze u zamršenim područjima do kojih je teško doći. U Acıbademu, operacije ovih karcinoma obavljaju isključivo visoko specijalizirani ginekološki onkolozi. Brojne su studije istaknule da je prognoza za ginekološke karcinome znatno bolja kada ih liječe specijalisti ginekološke onkologije za razliku od općih specijalista ginekologije i akušerstva. To je zato što su specijalisti ginekološke onkologije dobro upoznati s karakteristikama svih vrsta ginekoloških karcinoma, te stoga mogu odlučiti i sprovesti odgovarajuću kiruršku strategiju.

Tko su specijalisti ginekološke onkologije? Ginekološki onkolog specijaliziran je za dijagnosticiranje i liječenje karcinoma ženskog reproduktivnog sustava. Nakon šest godina medicinskog fakulteta, ovi specijalisti nastavljaju s četverogodišnjim stažiranjem iz akušerstva i ginekologije i prolaze dodatne tri godine specijalizirane obuke iz ginekološke onkologije kako bi pridodali ovu subspecijalizaciju.

Osim toga, ljekari iz različitih područja daju svoj doprinos liječenju pacijentica oboljelih od ginekoloških karcinoma, kao što su medicinska onkologija, onkologija zračenja, opća kirurgija i urologija, da spomenemo tek neke.

Terapije prema tipu ginekološkog karcinoma

Odjeljenje za ginekološku onkologiju Acıbadem, posvećeno je postizanju najboljih rezultata kod svake pacijentice, bez obzira na vrstu i stadij bolesti. Pacijentice iz cijelog svijeta dolaze u Tursku u Acibadem na onkološko liječenje zbog našeg jedinstvenog pristupa i kvalitete njege. Uz jedinstveni nivo stručnosti u liječenju svih vrsta ginekoloških karcinoma, naš tim ističe se po svojim rezultatima koji također obuhvaćaju i poboljšanje kvalitete života svih naših pacijentica.

Rak grlića maternice najčešći je tip ginekološkog karcinoma kod kojeg je operacija i dalje glavni način liječenja. Ovisno o tome koliko se rak proširio unutar grlića maternice, operacija može uključivati samo uklanjanje kancerogenih stanica ili resekciju maternice i grlića maternice ili uklanjanje maternice i grlića maternice s mekim tkivom oko grlića maternice i vrha vagine. U nekim slučajevima dolazi u obzir vađenje jajovoda i jajnika. Osim toga, u određenim slučajevima, glavna opcija liječenja uključuje kombinaciju hemoterapije i terapije zračenjem. Ovisno o tome je li se rak grlića maternice proširio na druge dijelove tijela, ciljana terapija također može biti dio strategije liječenja.

Rak jajnika je dijagnoza koju tijekom života dobije 1,4 na svakih 100 žena. Operacija je često prva opcija u liječenju raka jajnika. Međutim, velik broj pacijentica s rakom jajnika nakon operacije mora primiti hemoterapiju jer se bolest može ponovno pojaviti u vrlo kratkom razdoblju. Kirurško liječenje raka jajnika obično uključuje uklanjanje jednog ili oba jajnika i jajovoda, ako se rak otkrije u ranoj fazi. Međutim, ako se rak proširio na druge organe ili tkiva, za liječenje raka koristi se kombinacija različitih modaliteta liječenja koji uključuju operaciju, hemoterapiju, ciljanu terapiju i rijetko terapiju zračenjem.

Rak maternice ili endometrija jedan je od ginekoloških karcinoma koji se lako može liječiti. Često se dijagnosticira rano, otprilike 67% otkrivenih je u lokaliziranoj fazi. Rak endometrija može se liječiti kirurškim uklanjanjem maternice, grlića maternice, jajovoda i jajnika. U ranim stadijima moguće je i sačuvati jajnike; međutim, ako se rak proširi, mogu se uključiti dodatne terapije poput hormonske i terapije zračenjem

Acıbadem donosi robotsku kirurgiju u liječenju ginekoloških karcinoma

Acıbadem posjeduje veliki centar za ginekološku onkologiju, poznat kao inovativni zdravstveni centar za liječenje svih vrsta ginekoloških karcinoma. Tijekom posljednje decenije paradigma kirurškog pristupa liječenju ginekoloških karcinoma prešla je s otvorene kirurgije na minimalno invazivnu kirurgiju. Ovim je pacijenticama omogućen brži oporavak uz daleko manji broj komplikacija.

U Acıbademu se većina operacija ginekoloških kancera izvodi laparoskopskim ili robotskim kirurškim tehnikama koje predstavljaju napredni oblik laparoskopske kirurgije koji kirurzima omogućuje izvođenje operacija s pomoću robotiziranih ruku s odgovarajućim instrumentima. Kirurg u operacijskoj sali upravlja ovim instrumentima putem računarske konzole. Ovaj pristup donosi nekoliko prednosti uključujući poboljšanu vizualizaciju, poboljšanu spretnost i veću preciznost, te omogućuje kirurgu postići bolje rezultate. Danas je u ginekološkoj onkologiji moguće izvesti operacije raka endometrija robotskom kirurgijom, zatim raka grlića maternice i ranog stadija raka jajnika.

https://www.acibadem.ba

[email protected]

 

Kopirati
Drag cursor here to close