Električni uređaj

IQOS dostupan i na američkom tržištu

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Philip Morrisa u poticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duhanskog dima zasnovane na inovacijama i znanstvenim istraživanjima.
Gospodarstvo / Promo | 11. 10. 2019. u 18:52 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Philip Morris je priopćila da je u Sjedinjenim Američkim državama počela prodaja IQOSa, elektičnog uređaja za zagrijavanje duhana.

Philip Morris International uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc. Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja povijesnu prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrijavanja duhana koji je autoriziran za prodaju od strane američke Agencije za hranu i lijekove (FDA).

''Punoljetni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duhanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procjene, veće svijesti i reguliranih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duhanskog dima mogu imati ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile pušiti cigarete da pređu na manje štetne alternative” izjavio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Philip Morris za jugoistočnu Europu.

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Philip Morrisa u poticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duhanskog dima zasnovane na inovacijama i znanstvenim istraživanjima.

Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i lijekove do sada nije autorizirala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrijavanja duhana za prodaju.

IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrijavanja, ne sagorijevanja duhana, koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), koja je još u travnju potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smjernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja.

Odluka FDA uslijedila je nakon sveobuhvatne analize zahtijeva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Philip Morris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine.

Pored toga, kompanija Philip Morris podnijela je i veliki broj znanstvenih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duhanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra.

Ovo je još jedan korak ka svijetu bez duhanskog dima, za koji se kompanija Philip Morris svesrdno zalaže, dodaju iz ove tvrtke.

O kompaniji Philip Morris International Inc.

Philip Morris International (PMI) predvodi transformaciju duhanske industrije u cilju stvaranja budućnosti bez duhanskog dima, koja podrazumijeva da se cigarete zamijene bezdimnim proizvodima, od čega bi korist imali prije svih punoljetni pušači koji bi inače nastavili pušiti, ali i društvo u cjelini, kompanija i njeni dioničari.

Philip Morris gradi budućnost na novoj kategoriji proizvoda bez dima koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju mnogo bolji izbor od nastavka pušenja.

Za više informacija, posjetite www.pmi.com i www.pmiscience.com

Kopirati
Drag cursor here to close