Rast prihoda od 24%

AMUS u 2021. godini bilježi značajne rezultate

Protekla godina je donijela mnoge nedaće na polju autorskih ostvarenja, međutim mi smo predano radili i stvarali okolnosti koje su doprinosile našem članstvu, navode iz AMUS-a.
Gospodarstvo / Promo | 29. 12. 2021. u 14:03 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) za 2021. godinu ostvarila je rast prihoda od čak 24% u odnosu na 2020.godinu.

Pored navedenog, ističemo da je Asocijacija AMUS tijekom 2021.godine isplatila tantijeme autorima, stranim kolektivnim organizacijama. Nisu ignorirane ni obaveze prema državi, budući da je u proračune svih nivoa (državni, entitetski, kantonalni) AMUS uplatio direktne i indirektne poreze u ukupnom iznosu od 1.310.000 KM, navodi se.

Iako živimo u vrijeme kada je pandemija narušila mnoge aktivnosti, institucije koje pomno brinu i predano rade bilježe rezultate, AMUS je jedna od njih. Kraj godine i bilans uspjeha donose potvrde predanog rada.

Protekla godina je donijela mnoge nedaće na polju autorskih ostvarenja, međutim mi smo predano radili i stvarali okolnosti koje su doprinosile našem članstvu.

Sigurno je da bi stvari izgledale drugačije i mnogo bolje da nije bilo COVID pandemije, ali smo nastojali prilagoditi se okolnostima. Naš jedini cilj je konstantno uspostavljanje sustava i društva koje poštuje autorska muzička djela, a rezultati su neminovni, navode iz AMUS-a.

2021.godina, godina je uspjeha za AMUS. Osim redovnih aktivnosti ova institucija je tu godinu proglasila godinom Klasične glazbene i napravila najznačajniji pomak za kompozitore klasične glazbe. Glazbeni znalci okarakterizirali su taj doprinos povijesnim.

Njegovati i širiti autorsko glazbeno stvaralaštvo naša je misija. Autorstvo je specifičnost koja opisuje svako društvo. Komunicira osobnosti naroda i njenih suvremenika. To je umijeće pojedinaca koji svoju unutrašnjost dijele sa svima. Zato smo mi odlučni da stvaramo okolnosti koje će autore činiti zadovoljnim i inspiriranim za daljnji rad, poručuju iz AMUS-a

Sretnu Novu godinu svim Autorima, stvaraocima želimo! Za posebnu zahvalnost što svaka Nova godina donosi nova očekivanja, zato želimo da 2022. bude upravo godina VELIKIH DIJELA!

Tako ćemo je najaviti i poželjeti da bude uspješna svim autorima.

Ističemo da će isplata tantijema članovima AMUS-a za drugu polovicu 2021. godine bit isplaćena u drugoj polovici mjeseca siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close