– 15% popusta na dijelove

Akcija na kvačila i zamašnjake u Unitrade servisima

Od 15.9. do 10.10.2023. iskoristite akciju u Unitrade centrima s 15% popusta na setove kvačila i zamašnjake, te ostale dijelove kvačila ugrađene u našim servisima.
Gospodarstvo / Promo | 20. 09. 2023. u 22:38 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvačilo omogućava spajanje i odvajanje prijenosa snage s motora na pogonske kotače. Takvo spajanje i odvajanje se događa prilikom kretanja s mjesta, zaustavljanja i prilikom mijenjanja stupnjeva prijenosa. Primijetite li da kvačilo kod kretanja podrhtava ili se pak čuje neobičan zvuk prilikom stiskanja i otpuštanja papučice, to je jedan od znakova kvara kvačila.

Koji dijelovi ulaze u set kvačila?

Foto: PR

U setu kvačila postoje tri glavna dijela:

• lamela
• potisna ploča ili korpa
• potisni ležaj
Kod novijih modela automobila i novih tehnologija kvačila, servisni dio kvačila je postao i zamašnjak sa dvije mase.

Što je to zamašnjak (zamajac)?

Postoje fiksni zamašnjaci i zamašnjaci podijeljene mase. Fiksni se najčešće ugrađuju u slabija dizel vozila i benzinska vozila. Zamašnjak podijeljene mase osjetljiv je sklop mnogih novih dizel vozila. Njegova osnovna uloga je prigušenje vibracija motora prilikom paljenja, vožnje ili gašenja motora.

Najčešći kvar do kojeg dolazi je pucanja oprugica koje spajaju dva dijela zamašnjaka, a popravak u pravilu nije moguć. U slučaju kvara je potrebno zamijeniti zamašnjak jer su povećane vibracije štetne za motor.

Kada i zašto se mijenja kvačilo?

Foto: PR

Ovisno o načinu vožnje i opterećenju, kvačila mogu trajati i preko 100.000 kilometara. Lamela je dio koji se u sklopu kvačila najviše troši i često predstavlja glavni razlog za zamjenu, slično kao kočione pločice kod kočnica. Kada se potroši ispod minimalne debljine dolazi do proklizavanja te vozilo ostaje bez pogona.

Foto: PR

Zamjena kvačila je na većini vozila velik zahvat u vremenskom i financijskom smislu tako da je preporučljivo mijenjati cijeli set kvačila, jer kad se lamela istroši i ostali dijelovi kvačila su pri kraju svog životnog vijeka.

Važnost ugradnje kvalitetnih dijelova

Zamjena kvačila, ovisno o tipu vozila, može trajati i do 10 radnih sati, pa je svakako poželjno ugraditi proizvođača OE kvalitete (dijelovi kvalitet prve ugradnje). Promjena seta kvačila i pratećih dijelova je skupa investicija, ali kako biste bili sigurni da nećete imati dodatnih ulaganja preporučujemo korištenje dijelova kvalitete prve ugradnje (OEM dijelovi).

Foto: PR

Trošak popravka uslijed korištenja jeftinih dijelova može biti višestruko veći od „uštede“ pri kupnji jeftinijih dijelova.

U našim centrima koristimo dijelove proizvođača kao što su Luk, Sachs, Blueprint, a uz dijelove kvalitete prve ugradnje dajemo i garanciju na dijelove i uslugu.

Cijene i AKCIJA na setove kvačila i zamašnjake u Unitrade centrima

Od 15.9. do 10.10.2023. iskoristite akciju u Unitrade centrima s 15% popusta na setove kvačila i zamašnjake, te ostale dijelove kvačila ugrađene u našim servisima.

Ovisno o marki i modelu vozila, cijene se mogu znatno razlikovati. Točnu cijenu zamjene seta kvačila ili zamašnjaka za vaše vozilo je potrebno provjeriti prema broju šasije vozila.

Za informaciju o cijeni ili rezervaciju termina servisa posjetite Unitrade servise u:

• Mostaru (Ortiješ 16), broj telefona 036/352-631, e-mail: [email protected]
• Čapljini (Tasovčići b.b.), broj telefona 036/810-440, e-mail: [email protected]
• Ivanici (Ivanica b.b.), broj telefona 036/893-163, e-mail: [email protected]
• Konjicu (Kanjina br.4), broj telefona 036/288-536, e-mail: [email protected]
• Ljubuškom (Hrvatskih kraljeva 23, broj telefona 039/832-385, e-mail: [email protected]
• Posušju (Put za Imotski b.b.), broj telefona 039/682-003, e-mail: [email protected]
• Stocu (Humska b.b.), broj telefona 036/854-197, e-mail: [email protected]
• Širokom Brijegu (Trnska cesta 117), broj telefona 039/704-556, e-mail: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close