Umjesto novogodišnje čestitke

Zahvalnica ProCredit Banke klijentima i klijenticama i partnerima

Gospodarstvo / Promo | 24. 12. 2021. u 08:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godina čije posljednje poglavlje zatvaramo za nekoliko dana je bila ispunjena važnim naučenim lekcijama i savladanim preprekama, a pred nas je postavila nove izazove, odrednice za godinu kojoj ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu.

Nama u ProCredit banci su upravo ovi izazovi inspiracija i motivacija. Potpuno svjesni vremena u kojem živimo, razumijemo da kroz savladavanje novih zahtjeva rastemo, pri tom nastojeći ne samo da poboljšamo sebe, nego i da doprinesemo boljitku svijeta u kojem živimo i rastemo.

Ove smo godine našu energiju usmjerili na očuvanje prirode i obnovljivih izvora energije, aktivno se pridružujući energetskoj transformaciji zemlje kroz nova rješenja i solucije koje imamo sreću baštiniti i iz iskustava cijele ProCredit Grupacije, posvećene ovom pitanju od samog početka.

Nastojali smo vlastitim primjerom smanjene eksploatacije prirodnih resursa i politikom "nula otpada" kroz insistiranje na razvoju digitalnih usluga pokazati koliko je važno da Zemlju napravimo boljom nego što smo je naslijedili. Zajedno sa partnerima smo sadili drveće i organizirali konferenciju posvećenu fotonaponskim elektranama.

Pridružili smo se i GEFF projektu u nastojanju da našim klijentima što više olakšamo pristup energetski efikasnim rješenjima za njihove domove. Da smo izabrali dobar pravac potvrdio je i ovogodišnji Fitch rejting svrstavajući nas u visoko pouzdane financijske partnere, a vrijedna i važna nagrada Zlatni BAM je potvrdila status inovatora u pružanju digitalnih servisa.

Posljednji kvartal kalendarske godine završavamo uspješno, no ovaj uspjeh mi u ProCredit Bank ne mjerimo samo brojkama. Svaki pojedinac tima jednako kao i cijeli kolektiv, svjesni smo da i uspjeh i priliku da budemo još bolji dugujemo povjerenju naših klijenata koji su, u spektru odličnih banaka, odabrali upravo nas za svoj rast i razvoj. Njegujući individualni pristup svakom pojedinačnom klijentu, odlično smo upoznati s kojim se izazovima suočavaju u poslovanju i u kakvim uvjetima donose odluke.

Upravo stoga, zbog hrabrosti naših klijenata naročito u privrednom sektoru da savladaju prepreke, na nama je odgovornost da njihovo poslovanje olakšamo u najvećoj mogućoj mjeri i budemo partneri u pravom smislu te riječi.

Hvala vam, zato, na povjerenju i prilici da pokažemo najbolje lice financijskog sektora. Dio sredstava koja se u ovakvim prilikama izdvajaju za poslovne poklone namijenili smo za organizaciju edukacija mladim ljudima u zemlji, jer iskreno vjerujemo da je ulaganje u obrazovanje mladih najbolji zalog za bolju i bezbrižniju budućnost zemlje. A bolji poklon, i vama i nama, od obrazovanih mladih ljudi na kojima leži perspektivna budućnost, danas ne možemo poželjeti.

Hvala vam. Želimo vam uspješnu, zdravu i radošću ispunjenu Novu godinu.

Uposlenice i uposlenici, članice i članovi Uprave ProCredit Bank BH

Kopirati
Drag cursor here to close