Upoznavanje sa mataverse

Zuckerberg otvara prvu Meta trgovinu u SAD-u

Meta želi demistificirati koncept metaversa i u svojoj trgovini upoznati ljude sa svojim hardverom i njegovim mogućnostima.
Gospodarstvo / Posao | 27. 04. 2022. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Markom Zuckerbergom i Metom dug je i zahtjevan posao razvoja i populariziranja svog metaversa za kojeg se nadaju da će u budućnosti privući stotine milijuna ili milijarde ljudi koji će u njemu trošiti veliki novac.

Ovaj tjedan Zuckerberg je najavio još jedan korak u tom smjeru - otvaranje prve Metine trgovine u kojoj će korisnici moći isprobati i kupiti njihove proizvode te se bolje upoznati s postojećim hardverom koji je potreban za pristup metasvemiru.

Osim VR naočala Quest VR, u trgovini će biti dostupni i drugi Metini proizvodi - pametni ekran Portal te naočale koje su razvili u suradni s Ray-Banom.

Također, najavljena je i nova online trgovina koja bi kupcima trebala omogućiti još bolje iskustvo kupovine putem interneta, javlja Zimo.

Svoju prvu trgovinu Meta će otvoriti 9. svibnja u kalifornijskom gradu Burlingameu, a razlog zašto su odabrali baš to mjesto jest blizina sjedišta njihova Reality Labsa te vjeruju kako će tako moći bolje proučiti reakcije i način interakcije kupaca s postojećim proizvodima.

Naravno, nakon te trgovine u planu je otvaranje novih trgovina u drugim dijelovima SAD-a, a naknadno vjerojatno i svijeta.

“Naš cilj s Meta Storeom jest ljudima pokazati što je danas moguće s našim proizvodima te im pokazati kako će izgledati budućnost jednom kada oživi metaverse - i nadamo se demistificirati taj koncept u tom procesu”, objavili su iz kompanije.

Koliko Zuckerberg vjeruje u metaverse kao budućnost svoje kompanije, ali i kao neku vrstu interneta nove generacije najbolje pokazuje činjenica da je prošle godine promijenio ime kompanije iz Facebooka u Metu, kao i da je odjel u kojem se razvija hardver i softver metasvemira narastao na 18 tisuća ljudi, a njegovi godišnji troškovi iznose čak oko 10 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close