Problem riješen

Zenički rudari ušli u jamu, stiže suglasnost za zapošljavanje iz Vlade FBiH

''Ako suglasnost stigne sutra, računamo da bi ovih 74 radnika već u petak mogli ponovno početi raditi. Do tada će kolege raditi koliko mogu sa postojećim kadrom'', kaže Vardo.
Gospodarstvo / Posao | 01. 07. 2020. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednodnevnog prekida rada u RMU Zenica, rudari druge smjene danas su ponovno ušli u jamske pogone te obnovili proizvodnju u zeničkim rudnicima, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata Nijaz Vardo.

On napominje da su dobili obavijest da je iz vladajućeg društva JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovene prema Vladi Federacije BiH upućen zahtjev za produženje ugovora o radu za 74 rudara, kojima su jučer istekli ugovori na određeno vrijeme.

''Dobili smo obavijest da je upućen zahtjev te da će ga Vlada FBiH i podržati, a onda će EPBiH i naša uprava rješavati pitanje deblokade računa, koji je u petak blokiran zbog duga za PDV u iznosu 906.000 KM.

Ako suglasnost stigne sutra, računamo da bi ovih 74 radnika već u petak mogli ponovno početi raditi. Do tada će kolege raditi koliko mogu sa postojećim kadrom'', kaže Vardo.

Najavljuje da će suglasnost Vlade FBiH sutra dobiti i 40-ak rudara, za koje je zahtjev za produženje ugovora o radu upućen u siječnju i veljači ove godine.

Suglasnost Vlade FBiH, ističe Vardo, sutra bi trebala stići za nastavak angažmana za ukupno 113 zeničkih rudara.

Kopirati
Drag cursor here to close