Eurostat

Žene čine skoro 80% zdravstvenog osoblja EU

U izvještaju se navodi da EU ima ukupno 14,7 miliona radnika u zdravstvenom sektoru, što je skoro četiri posto od ukupne populacije Unije.
Gospodarstvo / Posao | 09. 04. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Europskog zavoda za statistiku (Eurostat) skoro četiri petine zdravstvenih radnika u Europskoj uniji (EU) su žene, javlja Anadolija.

Eurostat je objavio izvještaj o zdravstvenim radnicima u zemljama Europske unije za 2019. godinu.

U izvještaju se navodi da EU ima ukupno 14,7 milijuna radnika u zdravstvenom sektoru, što je skoro četiri posto od ukupne populacije Unije.

Također se navodi da zemlje EU imaju 1,9 milijuna liječnika, 4,5 milijuna medicinskih sestara i tehničara te po 4,1 milijun drugih zdravstvenih radnika i stručnjaka za tu oblast.

Žene čine 78 posto zdravstvenog osoblja Europske unije.

Iz Eurostata su priopćili da 36 posto zdravstvenog osoblja EU čine osobe starije od 50 godina, 35 posto čije osobe srednje životne dobi, dok 29 posto čine mladi zdravstveni radnici mlađi od 34 godine.

Najviše zdravstvenih radnika u Europskoj uniji ima Švedska koji čini 12 posto ukupnog zdravstvenog osoblja Unije, a slijede je Finska i Danska s udjelom od po deset posto.

Najmanje zdravstvenih radnika imaju Južni Cipar, Poljska, Letonija, Rumunjska, Luksemburg, Bugarska, Mađarska i Slovenija.

Kopirati
Drag cursor here to close