Poslovna prilika

Zavod za zapošljavanje objavljuje dva nova projekta za sufinanciranje zapošljavanja

Federalni zavod za zapošljavanje objavljuje dva nova projekta za sufinanciranje zapošljavanja
Gospodarstvo / Posao | 13. 10. 2017. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za zapošljavanje će 16.10.2017. godine (ponedjeljak) na svojoj internet stranici (www.fzzz.ba) objaviti javne pozive za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS (Prvo radno iskustvo – Jačanje konkurentnosti na tržištu rada 2017 PLUS, Vaučer za posao 2017 PLUS, Javni radovi 2017 PLUS i Periodično zapošljavanje 2017 PLUS) i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 3.800 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva, javlja Hoću.ba.

 Programom će se obuhvatiti sljedeće kategorije nezaposlenih osoba:

 mladi dobi do 30 godina,

osobe dobi 40 i više godina, dugotrajno nezaposlene i ostale teže zapošljive osobe,

ostale kategorije nezaposlenih osoba.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 14.000.000 KM u skladu sa predmetnom Odlukom Vlade Federacije BiH.

 Detaljnije o programu: Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS

 

Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS:

 Cilj Programa je poticanje najmanje 450 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

 Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci, odnosno 15 mjeseci. U Programu ne mogu sudjelovati osobe koje su već koristile kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda/službi, radi pokretanja samostalne djelatnosti.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 KM, koja se osiguravaju u skladu sa spomenutom odlukom.

Detaljnije o programu: Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS

Kopirati
Drag cursor here to close