Nadgledanje

Zavirili smo u brojke: Smiješi li se zbog korone posao za 48 ljudi s biroa?

Razmatrana je i mogućnost da se angažiraju neuposleni sanitarni inspektori kao potpora nadležnim općinskim/gradskim inspekcijama.
Gospodarstvo / Posao | 10. 03. 2021. u 14:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanska županija, prema podacima iz veljače, na zavodu za zapošljavanje ima 28 sanitarnih tehničara i 20 sanitarnih inženjera koji bi uskoro mogli biti uposleni kako bi nadgledali provođenje mjera propisanih zbog zaustavljanja pandemije Covida-19.

Naime, danas je na konferenciji za medije povodom pogoršanja stanja s virusom korona na području ove županije rečeno kako se lokalne zajednice moraju uključiti u provođenje mjera i njihovo nadgledanje.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije stoga se razmatra se angažiranje neuposlenih sanitarnih inspektora kao potpore nadležnim općinskim/gradskim inspekcijama pri kontroliranju poštivanja epidemioloških mjera na području županije.

''Na inicijativu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite nadležne inspekcije će pojačati inspekcijski nadzor nad poštivanjem mjera, a razmatrana je i mogućnost da se angažiraju neuposleni sanitarni inspektori kao potpora nadležnim općinskim/gradskim inspekcijama'', kazali su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ.

Napomenuli su kako taj stožer nije nadležan za kontrolu poštivanja epidemioloških mjera te da je to u ingerenciji nadležnih inspekcija i policije.

''Rad ugostiteljskih objekata je nešto što je u ingerenciji jedinica lokalne samouprave. Sanitarni inspektori jedinica lokalne samouprave trebaju i moraju vršiti nadzor provedbe mjera koje su na snazi. Tamo gdje unutar jedinice lokalne samouprave određena inspekcijska služba treba asistenciju MUP-a može je i zatražiti. Unutar MUP-a postoji dobra volja da policija asistira kod provođenja bilo koje mjere koju naloži inspekcijska služba'', kazao je novinarima glasnogovornik Kriznog stožera Pero Pavlović.

Dodao je kako Krizni stožer zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo čini sve kako bi potakao da se jedinice lokalne samouprave maksimalno uključe u nadzor provedbe mjera.

''Nitko ne brani jedinici lokalne samouprave, jer ih ima koje nemaju nikako sanitarnog inspektora, da povuku sa Zavoda za zapošljavanje ljude koji imaju završenu školu te naravi i da im daju ovlasti da mogu obavljati spomenute poslove'', kazao je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close