Ljudi žele putovati

WizZAir: Ove godine vratit ćemo se na 80% pretpandemijskih kapaciteta

Ključna su Wizzova tržišta Mađarska, Poljska, Rumunjska i Britanija.
Gospodarstvo / Posao | 23. 04. 2021. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski diskontni zračni prijevoznik Wizz Air predviđa za ovo ljeto kapacitete 60 do 80 posto onih iz pretpandemijskog razdoblja, izjavio je u petak izvršni direktor, očekujući ponovno oživljavanje tržišta putovanja u Europi i niže cijene karata.

"Prilično sam siguran da će na ljeto biti bolje no što nam je sada”, rekao je Jozsef Varadi na virtualnoj konferenciji zrakoplovnog sektora.

Napominje, međutim, da ga na oprez pred ključnu ljetnu sezonu putovanja navode nekoordiniranost europskih vlada i promjenjiva ograničenja.

"Moj stav ne temelji se na potražnji ni na ponudi, već na nepredvidivim potezima vlada i ograničenjima koje nameću”, dodao je Varadi.

Wizz Air bi, kako je rekao, mogao povećati kapacitete i na pretpandemijske razine, budu li to prilike dopuštale.

Ključna su Wizzova tržišta Mađarska, Poljska, Rumunjska i Britanija, podsjeća Reuters.

Planovi Wizza o 60 do 80 posto pretpandemijskih kapaciteta pariraju najavi većeg irskog rivala Ryanaira iz ožujka da će u srpnju, kolovozu i rujnu njegovi kapaicteti biti na razini 80 posto pretpandemijskih.

Britanski niskotarifni prijevoznik EasyJet nije objavio smjernice o kapacitetima u srpnju i kolovozu, a u razdoblju od travnja do kraja lipnja planira letjeti s 20 posto pretpandemijskih kapaciteta, uz značajno povećanje u lipnju.

Europski avioprijevoznici nestrpljivo iščekuju ponovno otvaranje tržišta putovanja nakon mjera zaključavanja koje su na snazi više od godinu dana, no ljetnu sezonu moglo bi ugroziti sporo procjepljivanje diljem kontinenta i dvojbe o učinkovitosti cjepiva protiv novih varijanti virusa.

Građanima koji uspiju organizirati putovanje unatoč restrikcijama bit će omogućene dodatne pogodnosti, rekao je izvršni direktor Wizza.

"Bit će vrlo jeftino putovati ovoga ljeta”, predviđa Varadi, očekujući da će cijena karata biti za 20 do 25 posto niže nego u pretpandemijskom razdoblju, zahvaljujući prekomjernim kapacitetima.

Kopirati
Drag cursor here to close