Umjesto otpuštanja

Volkswagen šalje dio radnika u prijevremenu penziju

Smanjenje broja zaposlenih dogodit će se putem djelomičnog i prijevremenog umirovljenja umjesto otpuštanja, stoji u internom dopisu.
Gospodarstvo / Posao | 07. 12. 2023. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogođen inflacijom, manjom potražnjom i povišenim troškovima, Volkswagen planira smanjiti troškove administrativnog osoblja za petinu. VW će rezove postići djelimičnim i prijevremenim slanjem osoblja u mirovinu umjesto otpuštanja.

Volkswagen Grupa je još u lipnju priopćila da VW planira ostvariti 10 milijardi eura uštede uz smanjenje troškova do 2026. kako bi se ispunio cilj povrata od prodaje od 6,5 posto, u odnosu na 3,6 posto iz prošle godine. Smanjenje broja zaposlenih dogodit će se putem djelomičnog i prijevremenog umirovljenja umjesto otpuštanja, stoji u internom dopisu.

Kao i drugi proizvođači automobila, VW je pogođen inflacijom, usporavanjem potražnje u Europi i Kini, te visokim troškovima rada i energije u Njemačkoj. Proizvođač automobila također se bori s isporukom električnih vozila. Šef marke VW Thomas Schaefer već je upozorio da visoki troškovi i niska produktivnost čine njihove automobile nekonkurentnim.

"Morat ćemo raditi s manje ljudi u mnogim područjima u budućnosti. To ne znači više posla za manje ljudi, već odbacivanje starih navika i odbacivanja neefikasnosti", izjavio Schaefer pred zaposlenicima na sastanku u Wolfsburgu u srijedu.

Druge inicijative uključuju smanjenje životnog ciklusa automobila s 50 mjeseci na tri godine, smanjenje ukupnog vremena proizvodnje, ograničavanje opcija modela i opreme, te ukidanje planirane nove lokacije za istraživanje i razvoj u Wolfsburgu vrijedne 800 milijuna eura.

Izazovi VW-a odražavaju se u padu proizvodnje u glavnoj tvornici u Wolfsburgu, gdje je šefica radničkog vijeća Daniela Cavallo rekla da je proizvodnja još uvijek daleko ispod povijesnog prosjeka.

"Krajem studenog , nakon 11 od 12 mjeseci, proizveli smo 453.000 vozila. Nadamo se da će proizvodnja u Wolfsburgu ove godine dostići 500.000 jedinica’’, dodala je ona.

Međutim, to je još uvijek daleko ispod godišnjeg prosjeka od 780.000 automobila ako se gleda razdoblje 2010. - 2020.

Cavallo je istaknula kako je uvjerena da će se radnici i uprava dogovoriti o mjerama smanjenja troškova brenda do kraja prosinca.

"Želimo finalizirati ključne točke do kraja godine. Vrlo sam uvjerena da ćemo uspjeti", kazala je zaposlenicima.

Predstavnici Laburista i dužnosnici koji predstavljaju pokrajinu Donju Saksoniju imaju više od polovice mjesta u VW-ovom nadzornom odboru, što znači da je njihova podrška potrebna za ključne strateške odluke uključujući otpuštanje radnika i zatvaranje tvornica.

Kopirati
Drag cursor here to close