Subvencije za 2020.

Vlada HBŽ-a donijela Odluku o nastavku Programa razvoja malog gospodarstva

Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za izbor članova Upravnog odbora Agencije za privatizaciju HBŽ.
Gospodarstvo / Posao | 20. 02. 2020. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Vlada HBŽ

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je Odluku o nastavku provedbe Programa razvoja malog gospodarstva u toj županiji putem subvencije kamate u 2020. godini.

Na početku današnje sjednice Vlada je također razmatrala i donijela Odluku o imenovanju privremenog Upravnog odbora Agencije za privatizaciju HBŽ-a, čiji mandat je tri mjeseca.

Vlada je donijela i Odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor članova Upravnog odbora Agencije za privatizaciju Hercegbosanske županije, kao i Odluku o određivanju kriterija za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora te agencije.

Usporedo s tim odlukama Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za izbor članova Upravnog odbora Agencije za privatizaciju HBŽ.

Donesena je i Odluka o transferu sredstava Agenciji za razdoblje siječanj-ožujak 2020. godine u iznosu od 60.000 maraka u svrhu financiranja prvog kvartala 2020. godine.

U razlozima donošenja ove odluke navodi se da se Agencija za privatizaciju HBŽ redovno financira iz proračuna Ministarstva gospodarstva HBŽ te je potrebno donijeti odluku za prvi kvartal 2020. godine kako se ne bi blokiralo normalno poslovanje te institucije.

Nakon razmatranja prijedloga, donesena je Odluka o prihvaćanju Mišljenja Ministarstva gospodarstva o zahtjevu za prihvaćanje Prijedloga predmeta za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroelektrane na području općine Tomislavgrad od 4. veljače 2020. godine i odobravanju Preliminarne studije izvodljivosti dodjeljivanja koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na području općine Tomislavgrad na lokaciji VE Galečić.

Vrijeme trajanja koncesije određuje se na 30 godina, a postupak dodjele koncesije provest će se po metodi Poziva čl.16 Zakona o koncesijama HBŽ.

Pravo sudjelovanja u postupku nadmetanja za dodjelu koncesije imaju domaće ili strane pravne osobe, izuzev subjekata koji su isključeni iz nadmetanja na temelju članka 3. Uredbe za dodjelu koncesija.

Odlukom se koncesionar obvezuje da će u roku od 90 dana od dana potpisivanja ugovora o koncesiji izraditi Studiju zaštite okoliša (Analizu utjecaja radova i objekata na životnu sredinu užeg i šireg lokaliteta na lokalitetima predmeta dodijeljene koncesije poradi zaštite istih) u protivnom potpisani ugovor će se prekinuti, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close