Bez prihoda

Uz sve mjere štednje, plaće zaposlenika Studentskog centra u pola manje

Ministar Hadžović dao je podršku menadžmentu Studentskog centra Mostar, naglašavajući da se resor obrazovanja usprkos svim poteškoćama brzo i učinkovito reorganizirao.
Gospodarstvo / Posao | 13. 05. 2020. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović u svom uredu primio je ravnatelja Studentskog centra Mostar, Dragana Mikulića i voditeljicu društvenog sektora, Anitu Glibić.

Izaslanstvo Studentskog centra informiralo je ministra Hadžovića o novonastalim okolnostima funkcioniranja i otežanog poslovanja ove ustanove u posljednja dva mjeseca uzrokovane pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Naglašeno je kako je Studentski centar bez prihoda dva mjeseca, te kako su poduzete sve mjere štednje, od smanjenja plaća zaposlenima za 50%, do rezanja svih drugih troškova.

Ministar Hadžović dao je podršku menadžmentu Studentskog centra Mostar, naglašavajući da se resor obrazovanja usprkos svim poteškoćama brzo i učinkovito reorganizirao.

''Online nastava je odlično organizirana. Sustav učenja na daljinu koji smo faktički preko noći pokrenuli pokazao se izuzetno uspješnim. Međutim, svi se radujemo povratku uobičajenim okolnostima i što skorijem povratku studenata u studentske domove. Ministarstvo će učiniti sve da pomogne studentskim domovima u Mostaru u skladu sa mogućnostima koje će biti jasnije nakon rebalansa proračuna HNŽ-a'', kazao je ministar Hadžović.

Izaslanstvo Studentskog centra zahvalila se ministru Hadžoviću na sustavnoj podršci, naglašavajući da je povećanje tranši studentskim domovima posljednjih godina rezultat zalaganja ministra Hadžovića za poboljšanjem uvjeta u visokom obrazovanju.

Za sljedeće razdoblje dogovorena je radna posjeta ministra Studentskom centru Mostar, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close