Petar Hristov

Ubijen bugarski ''kralj mlijeka''

Ubojstvo Hristova dolazi u vrijeme pojačanih kritika Bruxellesa, koji tvrdi da Bugarska čini premalo u borbi protiv kriminalnih bandi i službene korupcije.
Gospodarstvo / Posao | 08. 01. 2018. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Bugarski biznismen ubijen usred dana u Sofiji

Vlasnik jedne od najvećih bugarskih mliječnih kompanija ubijen je u ponedjeljak usred dana ispred ureda kompanije u Sofiji, priopćili su izvori bliski slučaju.

Ubojstvo je uslijedilo samo nekoliko dana nakon što je Bugarska, najsiromašnija i najkorumpiranija zemlja EU, preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje blokom prvi put otkako se pridružila u 2007. godini.

Petar Hristov (49), ubijen je iz vatrenog oružja dok je bio u svom automobilu u Manastirskim livadama, otmjenom kvartu buarske prijestolnice.

Hristov, utjecajni biznismen s interesima u građevinskoj industriji, nekretninama i turizmu, prebačen je u bolnicu, gdje je podlegao nakon 30 minuta.

Hristov je također bio blizak s visokim dužnosnicima vladajuće stranke GERB desnog centra, prenose bugarski mediji.

''Istraga je u tijeku. Ubijen je 49-godišnji bugarski građanin, biznismen, to je sve što mogu trenutno reći'', izjavio je komesar sofijske policije Ivajlo Ivanov.

Ubojstvo Hristova dolazi u vrijeme pojačanih kritika Bruxellesa, koji tvrdi da Bugarska čini premalo u borbi protiv kriminalnih bandi i službene korupcije. Prije dva tjedna, visoki porezni dužnosnik ustrijeljen je u svom automobilu u središtu Sofije.

Sudeći po Transparency Internationalu, Bugarska je najkorumpiranija zemlja EU. Tjedan dana prije nego što je Hristov ubijen, predsjednik Rumen Radev uložio je, međutim, veto na antikorupcijski zakon, tvrdeći kako on nije ponudio sredstva za efikasnu istragu korupcijskih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close