Dignitet

U Mostaru započela provedba projekta "Žene u fokusu radnih prava"

Ovaj inovativni projekt bit će usmjeren na edukaciju žena s područja grada Mostara, prvenstveno nezaposlenih ali i zaposlenih u dobi od 18 do 60 godina.
Gospodarstvo / Posao | 23. 02. 2024. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" započelo je provedbu projekta "Žene u fokusu radnih prava" kojeg financira Europska unija, a koji će imati za cilj jačanje sistema i mehanizama za postizanje ravnopravnosti spolova, s posebnim fokusom na radna prava žena.

Ovaj inovativni projekt bit će usmjeren na edukaciju žena s područja grada Mostara, prvenstveno nezaposlenih ali i zaposlenih u dobi od 18 do 60 godina, a tema ćete biti ljudska prava i prava iz radnih odnosa. Projekt će trajati u periodu od 1.2.2024. do 1.7.2024. tijekom čega će naglasak biti stavljen na važnost balansa između karijere i majčinstva, ukazujući da ova dva elementa nisu međusobno isključiva.

Pored toga, radit će se i na podizanju svijesti o radnim pravima žena u nacionalnom zakonodavstvu i jačanju zaštite od seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu. Kroz edukaciju, podršku i promociju jednakosti, korisnice projekta će dugoročno imati koristi, kako na ličnom, tako i profesionalnoj razini. Pored svega navedenog, projekt će se baviti i promjenama u društvu kroz medijske kampanje, inicijativama za izmjenu pravilnika i angažovanjem javnosti, kako bi uticao na političke predstavnike i donositelje odluka.

Konačni cilj je postići dugoročne promjene u zakonodavstvu i politikama koje se odnose na radne uvjete žena. Očekuje se pozitivan utjecaj na društvo, povećavajući svijest o radnim pravima žena, promovirajući ravnopravnost spolova i potičući promjene u pravnom okviru za rad žena.

Projekat provodi Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" iz Mostara, a podržan je od strane organizacija "LIR evolucija" iz Banja Luka i Udruženja građana "Nešto Više" iz Mostar kroz program Europske unije "EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju"

Više o projektu možete doznati putem web stranice www.dignitet.ba kao i putem društvenih mreža navedenih Udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close