Vlada

FBiH: Nema promjene obračuna doprinosa u korist zanatlija

Vlada FBiH nije prihvatila ovaj zahtjev, uz obrazloženje da je od početka 2009. godine, kada je stupio na snagu Zakon o porezu na dohodak, u Federaciji u primjeni bruto sustav oporezivanja.
Gospodarstvo / Posao | 14. 04. 2021. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federaciji BiH /FBiH/ neće biti izmjene zakonske regulative za obračun doprinosa u korist zanatlija, priopćenoje iz Ministarstva gospodarstva Kantona Sarajevo.

Iz Ministarstva su naveli da je kantonalna Vlada zatražila od federalne Vlade hitnu izmjenu i utvrđivanje nove osnovice za obračun doprinosa određenih obveznika za tekuću godinu, te da se osnovice zanatlija vezuju za minimalnu satnicu, a ne prosječnu plaću da bi se izbjeglo eventualno povećanje iznosa doprinosa za zanatlije.

Vlada FBiH, kako se dodaje, nije prihvatila ovaj zahtjev, uz obrazloženje da je od početka 2009. godine, kada je stupio na snagu Zakon o porezu na dohodak, u Federaciji u primjeni bruto sustav oporezivanja.

Iz federalne Vlade su naveli da je iznos doprinosa koje su zanatlije bile dužne da uplate u posljednih šest godina rastao simbolično, i to u prosjeku od 3,30 KM do 8,80 KM, zavisno od vrste djelatnosti i načina plaćanja poreza na dohodak.

Kopirati
Drag cursor here to close