Ravno

Trening za turističke djelatnike u okviru projekta 'Bicikliranjem kroz povijest'

Gospodarstvo / Posao | 07. 06. 2016. u 15:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta revitalizacija stare uskotračne pruge "Bicikliranjem kroz povijest", 14. i 15. lipnja u Muzeju Vjetrenica, u Zavali, općina Ravno, održat će se dvodnevni trening za zainteresirane turističke djelatnike.

Trening će voditi Nedo Pinezić, prvi čovjek obiteljskog turizma u Hrvatskoj, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, te nositelj obiteljske tradicije u turizmu.

Trening je namijenjen za sve zainteresirane pružatelje turističkih usluga (smještajni i ugostiteljski objekti, taksi prijevozi, servisni centri, biciklistički klubovi) iz općina Ravno, Čapljina, Neum i Trebinje, za predstavnike javnog sektora, kao i za sve zainteresirane turističke agencije.

Organizatori pozivaju zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave na e-mail adresu [email protected], najkasnije do 13. lipnja.

U sklopu projekta osigurat će se i podrška pružateljima turističkih usluga iz općina Ravno, Neum, Čapljina i Trebinje u vidu dodjele bicikla i seta alata u svrhu obogaćivanja turističke ponude i usluge vezane za biciklističku trasu ĆIRO, a jedan od uvjeta za dodjelu ove podrške je sudjelovanje na spomenutom treningu.

Projekt "Bicikliranjem kroz povijest" financira Europska unija, kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II, a provodi se na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u općini Konavle.

Partneri u projektu su Regionalna razvojna agencija (REDAH), Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", Turistička zajednica Općine Konavle, općinske turističke organizacije iz Trebinja, Čapljine, Ravnog i Neuma.

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro".

Kopirati
Drag cursor here to close