Bolnice

Štrajk u Konjicu: Moguće blokade institucija i cesta

Račune Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu blokirala je Porezna uprava Federacije BiH zbog nagomilanih poreznih dugova…
Gospodarstvo / Posao | 26. 11. 2021. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Generalni štrajk

Zaposleni u Općoj bolnici i Domu zdravlja u Konjicu danas su stupili u generalni štrajk, zahtijevajući deblokadu računa i isplatu plaće za kolovoz.

Generalni štrajk odvija se uz poštovanje zakona tako da hitne medicinske službe rade i dalje, ali zaposleni u ovim zdravstvenim ustanovama upozoravaju da su zbog blokade računa u pitanje dovedeni nabavka lijekova i osnovnog medicinskog materijala, što dovodi u pitanje i pružanje pomoći pacijentima.

Iz sindikata najavljuju da će razmotriti hoće li idućeg tjedna ići u blokadu magistralnog puta ili institucija Hercegovačko-neretvanskog kantona, preosi Srna.

Račune Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu blokirala je Porezna uprava Federacije BiH zbog nagomilanih poreznih dugova, tako da je 320 zaposlenih u ovim zdravstvenim ustanovama posljednju plaću dobilo za srpanj.

Iz sindikalne organizacije ističu da je isplata plaće za kolovoz uvjet za otpočinjanje pregovora s Poreznom upravom kako bi se navedeni problem riješio.

Ranije je rečeno da i druge zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskom kantonu duguju Poreznoj upravi za doprinose, ali da njihovi računi nisu blokirani.

Kopirati
Drag cursor here to close