U režiji Vlade

SSSBiH - Propao pokušaj rušenja Sindikata

''Sa ponosom objavljujemo da je danas propao sramni pokušaj rušenja SSSBiH u režiji Vlade FBiH, nekih međunarodnih faktora i Vladnih ucijenjenih poslušnika ubačenih u sindikalne redove''
Gospodarstvo / Posao | 20. 06. 2018. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Iz Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH priopćeno je da je danas predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović, nelegalno i protustatutarno , mimo svih odredbi Statuta SSSBiH, pokušao sazvati nastavak 14. Kongresa i izabrati marionetsko rukovodstvo, ali je doživio poraz jer se odazvalo samo 11 čelnika grana i samo 65 izaslanika, što je bilo nedovoljno za kvorum od 82 delegata.

''Sa ponosom objavljujemo da je danas propao sramni pokušaj rušenja SSSBiH u režiji Vlade FBiH, nekih međunarodnih faktora i Vladnih ucijenjenih poslušnika ubačenih u sindikalne redove'', navedeno je, između ostalog,  u priopćenju SSSBiH.

Ističu da još od veljače traje medijska kampanja kako bi se ugasio Savez samostalnih sindikata BiH, institucija sa tradicijom od 113 godina.

''Htjeli su preuzeti Savez samostalnih sindikata BiH kako bi ga ugasili i napravili svoj po mjeri onih koji su napravili najveću privatizacijsku pljačku, a radnike u BiH sistematski zakonima pretavaraju u roblje i najjeftiniji radnu snagu u Europi'', tvrde iz SSSBiH.

Također, naglašeno je da su delegati koji se danas nisu odazvali "pokušaju puča" najveći heroji sindikalnog pritiska, a oni koji su danas došli na nelegalni kongres ostat će zapamćeni kao najveće sramote i najveći izdajnici radničkog pokreta.

Kopirati
Drag cursor here to close