Podrška Konjicu

Solidarnost na djelu - zdravstveni radnici Mostara ispred ustanova

Podrška Konjicu iz Mostara
Gospodarstvo / Posao | 22. 11. 2022. u 13:30 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni radnici iz Mostara izlaskom pred svoje ustanove dali su podršku kolegama iz Doma zdravlja Konjic.

Naime, Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i radnici Zavoda za javno zdravstvo podržali su danas, kako su i najavili, svoje kolege u borbi za njihova prava. Dok su Ivica Anić, predsjednik Nezavisnog sinidkata SKB Mostar i Dalibor Vuković iz Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a na licu mjesta iskazali podršku zajedno s drugim predsjednicima.

Foto: Bljesak.info  / Podrška iz SKB Mostar
Foto: Bljesak.info  / Podrška predsjedništva sindikata

''U znak solidarnosti s kolegama Doma zdravlja Konjic koji su u štrajku, zdravstveni radnici – članovi sindikata koji su u mogućnosti su u vremenskom terminu pet do 12, petominutnim izlaskom ispred bolnice pokazali solidarnost s kolegama, jer zajedno smo se borili za prava i Kolektivni ugovor. Naša je moralna dužnost da im kao kolegama pokažemo da nisu sami i da smo tu za njih'', rekli su ranije iz sindikata.

Foto: Bljesak.info / Podrška radnika Zavoda za javno zdravstvo

Podsjetimo, radnici Doma zdravlja Konjic u prošli ponedjeljak su stupili u generalni štrajk zbog stalnog kašnjenja plaća, toplih obroka i doprinosa od dva mjeseca.

Nakon što je Nezavisni sindikat radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic od svog poslovodstva 3. listopada dobilo dopis u kojem stoji da ne mogu računati više na niti jedan osobni dohodak tijekom ove godine, to je izazvalo revolt među zaposlenicima, koji je u konačnici rezultirao generalnim štrajkom radnika.

Amer Kerić, predsjednik Neovisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic kaže kako je sve završilo na tužiteljstvu.

Po njegovim riječima, u štrajku je 119 zaposlenih, a njihov osnovni zahtjev je da se njihove plaće s pripadajućim naknadama počnu redovito uplaćivati.

Kopirati
Drag cursor here to close