I toga ima kod nas

Smanjili broj zaposlenih i sviju zbrinuli

U narednom periodu bit će razmatrana sistematizacija radnih mjesta i program zbrinjavanja tehnološkog viška zaposlenih.
Gospodarstvo / Posao | 10. 07. 2019. u 17:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2017. godine do danas broj zaposlenih u Željeznicama Republike Srpske (RS) smanjen je za 700, a svi radnici su zbrinuti u skladu sa zakonom. 

U narednom periodu bit će razmatrana sistematizacija radnih mjesta i program zbrinjavanja tehnološkog viška zaposlenih. 

Zaposlenima na radnim mjestima, za koja ne bude potrebe, bit će ponuđena mogućnost rasporeda na druga radna mjesta za koja ispunjavaju stručnu spremu ili prekvalifikacija na radna mjesta za kojima postoji potreba. 

Oni radnici, koji ne budu prihvatili raspored na drugo radno mjesto za kojim postoji potreba, bit će proglašeni tehnološkim viškom i prema njima će biti ispunjene zakonske obveze poduzeća, priopćeno je nakon sastanka entitetskog ministra prometa i veza Neđe Trninića s članovima Nadzornog odbora Željeznica RS-a, koje je predvodio predsjednik Mladen Mićić. 

Trninić je najavio mogućnost ulaganja u remont pruge kroz realizaciju projekta rekonstrukcije dionice Šamac – Rječica, za koji su zainteresirane europske financijske institucije, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza RS-a. 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se provode u okviru procesa restrukturiranja tog javnog poduzeća i narednim koracima. 

Ocijenili su pozitivnim, kako se dodaje u priopćenju, pomake ovog poduzeća u smislu prebacivanja planiranog obima prijevoza i financijskog plana, a koji su doveli do isplate stimulativnog dijela svibanjske plaće i stvorili pretpostavku da se radnicima isplati stimulacija.

Kopirati
Drag cursor here to close