Odlukom Gradskog vijeća

Sljedeća nedjelja je prva neradna za gospodarske subjekte u Čapljini

Odluka je objavljena u Narodnim novinama i stupa na snagu već od ove nedjelje.
Gospodarstvo / Posao | 06. 12. 2022. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedjelja, 11. prosinac, bit će prva neradna nedjelja za gospodarske subjekte na području Grada Čapljine, sukladno Odluci Gradskog vijeća ovoga grada.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama i stupa na snagu već od ove nedjelje.

Odluka Gradskog vijeća

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana vijećnici lokalnog parlamenta usvojili su gotovo jednoglasno (s jednim suzdržanim glasom), Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području grada Čapljine, kao i o neradnoj nedjelji.

Odlukom je utvrđen raspored radnog vremena u kojem mogu poslovati sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima te organizatori koncerata i manifestacija i priređivača igara na sreću na području Čapljine.

Kazne do 3.000 KM

Navedeno je kako su za kršenje odluke kazne do 3.000 KM. U Odluci se navodi kako trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima mogu odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme radnim danom je od 7 do 21 sat.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se rad trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda i cvjećarama od 7 do 12 sati, a trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen je rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata, kao i tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine. 

Kopirati
Drag cursor here to close