Sindikat MUP-a i Vlada HBŽ-a postigli sporazum o povećanju plaća

''Ovo je kompromis od onoga što smo mi tražili'', kazao je predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ-a Dražen Mišić
Gospodarstvo / Posao | 23. 12. 2019. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Sindikat MUP-a i Vlada HBŽ-a postigli sporazum o povećanju plaća

Predsjednik Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) Dražen Mišić i županijski ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević potpisali su sporazum koji predviđa povećanje plaća policije za osam posto u 2020. godini.

Sporazumom je utvrđeno povećanje bruto osnovice za izračun plaća za 8 posto za fiskalnu 2020. godinu s donošenjem Proračuna za 2020. godinu, a najkasnije od 1. travnja 2020. godine i produženje postojećeg i donošenje novog kolektivnog ugovora do 31. ožujka 2020. godine te pokretanje procedure za donošenje Zakona o plaći policijskih službenika i Zakona o plaći državnih službenika i namještenika i svih korisnika Proračuna Hercegbosanske županije u 2020. godini, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

''Ovaj događaj važan je ne samo za djelatnike MUP-a Hercegbosanske županije nego za sve korisnike Proračuna Hercegbosanske županije. Nakon dugotrajnih pregovora sa Sindikatom djelatnika MUP-a u HBŽ-a, mi smo došli do potpisivanja sporazuma i odlučni smo sve što se nalazi u ovom sporazumu provesti do kraja i vjerujem da će tako i biti'', izjavio je ministar Mihaljević.

Podsjetio je da su u zadnje dvije godine plaće svih proračunskih korisnika povećane za pet posto, a policajcima s najnižim činovima 9,75 posto, što zajedno s novim povećanjem od osam posto predstavlja ukupno povećanje plaća policajcima za 22,75 posto.

''Ovo je kompromis od onoga što smo mi tražili. Vjerujem da će se sve točke iz sporazuma ispoštovati i kad se to dogodi moći ćemo reći da smo sporazum odradili do kraja'', dodao je predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ-a Dražen Mišić, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close