Što nas očekuje?

Šef Applea otkrio kakva će biti budućnost tržišta rada

Virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji, istaknuo je Cook.
Gospodarstvo / Posao | 08. 06. 2022. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velike tehnološke tvrtke prilično se razlikuju jedna od druge kad je u pitanju način rada nakon pandemije. I dok su neke odlučile svojim zaposlenicima omogućiti rad od kuće zauvijek, druge su ih počele vraćati u urede.

Gostujući na simpoziju TIME 100, šef Applea, Tim Cook, iznio je svoje stajalište o budućnosti rada.

Trenutno provodimo nevjerojatan eksperiment, jer zapravo ne znamo što će se sve promijeniti, rekao je Cook. Provodimo pilot program i pokušavamo pronaći najbolje rješenje od oba svijeta.

Priznao je da osobno više voli sastanke uživo, licem u lice, ali da virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji.

Istaknuo je kako je ključno pronaći model koji iskorištava prednosti i sastanaka uživo i onih virtualnih, a da će konačni model vjerojatno izgledati prilično drugačije od onoga što sad imamo.

Na pitanje hoće li to značiti i korištenje nekog oblika virtualne ili proširene stvarnosti (poput sve češće spominjanog metaversa), Cook je rekao kako smatra da bi tehnologija mogli poboljšati naše međusobne odnose i razgovore, a ne zamijeniti ih.

Podsjetimo, Apple je ovog proljeća donio odluku prema kojoj se zaposlenici moraju vratiti u svoje urede na barem tri dana tjedno. To je izazvalo val nezadovoljstava među zaposlenicima, koji su smatrali da bi takav, prisilni povratak, bio loša odluka. Uprava je u konačnici popustila i odlučila provesti svojevrsno testiranje koje podrazumijeva vraćanje u ured dva dana tjedno, s mogućnošću rada od kuće za one koji se ne osjećaju dovoljno ugodno da bi se vratili u ured.

Kopirati
Drag cursor here to close