Ryanair pod istragom u Italiji

Ryanair navodno putničkim agencijama ograničava mogućnost da na njegovoj web stranici kupuju avionske karte, i da, uz karte, nude i smještaj i usluge prijevoza.
Gospodarstvo / Posao | 20. 09. 2023. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski regulator objavio je da je otvorio istragu protiv niskotarifnog prijevoznika Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantne pozicije na tržištu radi širenja na usluge hotelskog smještaja i najma automobila.

Ryanair je najveći europski zračni prijevoznik i ima najveći udio u talijanskom tržištu.

Talijanski regulator sumnja da Ryanair iskorištava dominantan položaj "kako bi proširio svoju moć" i na druge sektore, uključujući hotelijerstvo i iznajmljivanje automobila, na štetu putničkih agencija.

Ryanair navodno putničkim agencijama ograničava mogućnost da na njegovoj web stranici kupuju avionske karte, i da, uz karte, nude i smještaj i usluge prijevoza. Irski prijevoznik nije odmah bio dostupan za komentar istrage.

U prosincu je talijanski regulator otvorio istragu protiv Ryanaira, Wizz Aira i easyJeta zbog sumnje da su namještali cijene letova na relaciji do Sicilije u vrijeme Božića.

Talijanska vlada u kolovozu je uredbom ograničila cijene avionskih karata za Siciliju i Sardiniju. U utorak je uredba 'razvodnjena' amandmanom koji još nije odobren, nakon što su zrakoplovne tvrtke, uključujući i Ryanair, osporile njezinu usklađenost s propisima EU.

Kopirati
Drag cursor here to close