Prosvjed se nastavlja

Rudari ogorčeni: Blokirat ćemo autocestu

Gradsko vijeće Zenice jučer je jednoglasno prihvatilo zahtjev za deblokadu računa Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, ali time se nisu stekli uvjeti za prekid prosvjeda.
Gospodarstvo / Posao | 31. 03. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Prosvjed zeničkih rudara

Zenički rudari jučer su prosvjedovali ispred Gradske uprave Zenica, a s obzirom da se uvjeti za prekid štrajka nisu stekli jer se čeka odluka gradonačelnika Fuada Kasumovića - prosvjed nastavljaju i danas. Ipak, ne ispred Gradske uprave Zenica, prenosi N1.

Zenički rudari proglasili su radnički neposluh 25. ožujka, a od jučer su na ulicama kako bi se izborili za osnovno pravo radnika – u ovom slučaju na plaću iz veljače i doprinose iz siječnja.

Noć su, podsjetimo, proveli na otvorenom, a jutros su ekipi N1 najavili kako će blokirati autocestu.

Treba podsjetiti da je Gradsko vijeće Zenice jučer jednoglasno prihvatilo zahtjev za deblokadu računa Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, ali time se nisu stekli uvjeti za prekid prosvjeda. Gradonačelnik Kasumović nije bio na sjednici Gradskog vijeća, te – iako rudari još od jučer traže da ovlasti nekoga da u njegovo ime deblokira račun poduzeća – iz Gradske uprave se još nitko nije oglasio.

Rudari poručuju kako se neće povući.

Kopirati
Drag cursor here to close