Prosvjed u Sarajevu

Rudari i dalje bez plaće, najavili prosvjed

Sindikat zakazao prosvjed u Sarajevu. Zenički rudari još bez plaće, mirni protest 27. marta
Gospodarstvo / Posao | 22. 03. 2024. u 19:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zenički rudari nisu dobili plaće za siječanj i veljaču ove godine, pa je Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH donio zaključak o održavanju mirnih prosvjeda ispred Vlade FBiH u Sarajevu, koji će biti održan u srijedu, 27. ožujka u 11 sati.

"Nažalost, nije ispunjen zahtjev o isplati plaća rudarima Zenice pa smo donijeli odluku o organizaciji protesta. Naravno, ako se u međuvremenu situacija promijeni, jer ne možemo griješiti dušu, stalno smo u komunikaciji s Elektroprivredom BiH, protest će biti otkazan. Nakon sastanka u Kaknju koji je održan 14. ožujka, dogovoreno je da zeničkog rudari dobiju plaću do kraja ove sedmice, odnosno najkasnije do danas, nakon čega ćemo pristupiti drugom načinu sindikalne borbe. Zato smo se odlučili na organizaciju protesta", kazao je Sinan Husić, predsjednik SSRRFBiH.

Zenički rudari su još 6. ožujka stupili u radničko neposluh, kada su prekinuli proizvodnju u jedinom jamskom pogonu, u jami "Raspotočje".

Sindikat i rudari zahtijevaju isplatu zaostalih plaća te da se donese konačna odluka hoće li biti nastavljena realizacija Programa reorganiziranja i restrukturiranja Rudnika mrkog uglja Zenica, koji je proteklih mjeseci ostao bez oko 200 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close