Štrajk rudara

Radnički neposluh u RMU Zenica se nastavlja

Radnički neposluh u Rudniku Zenica, uz punu podršku i ostalih rudnika mrkog uglja iz sastava koncerna, reakcija je na blokadu računa zbog koje je upitna isplata naknada za topli obrok i plaća.
Gospodarstvo / Posao | 08. 09. 2019. u 21:22 FTV

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pogonima zeničkog Rudnika mrkog uglja i dalje je na snazi oduka Sindikata o radničkom neposluhu.

U jamama se realizira minimum poslova u skladu s rudarskim propisima i Zakona o štrajku.

Nastavak proizvodnje ovisi o ishodu sastanka koji je za sutra zakazao federalni resorni ministar Nermin Džindić, na koji su, uz direktore zeničkog i brezanskog rudnika, pozvani čelni ljudi Elektroprivrede BiH i Porezne uprave, javlja Federalna televizija.

Podsjećamo, radnički neposluh u Rudniku Zenica, uz punu podršku i ostalih rudnika mrkog uglja iz sastava koncerna, reakcija je na blokadu računa zbog koje je upitna isplata naknada za topli obrok i plaća.

Blokada računa je posljedica višemilijunskih dugovanja prema javnim fondovima koje, usprkos reprogamu, rudnik nije mogao izmirivati.

Naime, relativno dobra proizvodnja, zbog niske cijene uglja, ne osigurava financijsku stabilnost ovog rudnika.

U istoj situaciji su i rudari Rudnika Breza, ali oni za sada rade jer su u ovom rudniku u tijeku aktivnosti na izmiještanju širokočelne opreme u novo otkopno polje koje se, iz sigurnosnih i tehnoloških razloga, ne smiju prekidati.

Kopirati
Drag cursor here to close