Nezadovoljstvo

Prosvjed Agencije za lijekove - za kašnjenje lijekova i cjepiva obratite se Vladi FBiH

Radnici Agencije za lijekove BiH u ponedjeljak izlaze na prosvjede.
Gospodarstvo / Posao | 17. 09. 2021. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH izlazi na prosvjede koji su zakazani 20.9. 2021. u terminu od 11 do 12 sati ispred zgrade institucija BiH.

''Apsolutno podržavamo sve zaključke i zahtjeve Reprezentativnog Sindikata državnih službenika i uposlenika BiH. Želimo upoznati javnost da Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, koja je u službi očuvanja i unapređenja zdravlja svih pacijenata na cijeloj teritoriji BiH, konstantno muči problem nedostatka stručnih ljudi, nepopunjavanje već upražnjenih ključnih radnih mjesta, odlaskom ljudi u mirovinu ili lošim materijalnim statusom koji je bukvalno nepodnošljiv, mizeran, bolje rečeno plaća ne prati standard života. Uz to, politike koje sudjeluju u Vijeću ministara smanjuju osnovicu nekoliko puta'', ističu iz Sindikata i dodaju:

''Sad nam se prijeti neusvajanjem proračuna i nedobivanjem zarađene plaće, što drugo nego reći - bravo na hrabrosti i cinizmu da netko može i smije ugroziti osnovno ljudsko pravo na rad i egzistenciju! Zbog svih tih opstrukcija mi trpimo godinama, dsnalazimo se na sve moguće načine da kvaliteta lijeka i cjepiva dođe na vrijeme do naših pacijenata'', navode iz Agencije, a prenosi Faktor.

Ističu da neće i ne žele snositi posljedice za nedostatak i kašnjenje određenih lijekova i cjepiva na tržištu BiH, već da će odgovornost morati preuzeti Vijeće ministara, koje je njihov poslodavac.

''Vijeće ministara ne radi, dozvolite da sami sebi novac zarađujemo, a i vama punimo proračuun, da sami odlučujemo o svojoj sudbini, prijemu stručnih ljudi, edukacijama i drugim materijalnim troškovima kao i sve druge agencije u okruženju'', zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Ramo Rustemović.

Kopirati
Drag cursor here to close