Kralj odsutnosti

Prima plaću iako se 16 godina nije pojavio na poslu

Neradnik-rekorder na posao u bolnici u gradu Catanzaro, u Kalabriji, posljednji put je otišao 2005. godine.
Gospodarstvo / Posao | 21. 04. 2021. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gradić Catanzaro

Zaposlenom u bolnici u kalabrijskom gradu Catanzaro i dalje se redovno isplaćuje plaća iako se na radnom mjestu posljednji put pojavio 2005. godine.

Talijanski tisak radnika opisuje kao ''kralja odsutnih'' jer je oborio nacionalni rekord navodno izbjegavajući rad tijekom punih 15 godina, prenosi Guardian.

Policija kaže da je zaposlenom u bolnici mjesečna zarada redovno isplaćivana i da je iznos njegovih nezarađenih plaća narasla na iznos od 538.000 eura.

Neradnik-rekorder na posao u bolnici u gradu Katancaro, u Kalabriji, posljednji put je otišao 2005. godine.

Muškarac koji sada ima 67 godina, suočava se sa optužbama za zloupotrebu službenog položaja, krivotvorenje i teško iznuđivanje.

Šest menadžera bolnice također je obuhvaćeno istragom zbog sumnje da su mu omogućili da izostaje sa posla, a da bude plaćen, što nije nezamisliv slučaj u talijanskom javnom sektoru.

U istrazi nazvanoj komično "Part Time", policija je prikupila dokaze iz evidencije o prisustvu i plaćama, kao i izjave svjedoka od kolega, prenosi Avaz.

''Kralj odsutnih'' je, navodno, 2005. godine prijetio direktorici bolnice da bi je spriječio da podnese disciplinsku prijavu zbog njegovog izostanka sa posla.

Direktorica je ubrzo otišla u mirovinu, a njegovo odsustvo nije se prekidalo jer novi direktor niti kadrovska služba nisu provjeravali njegov slučaj, navodi policija.

Kopirati
Drag cursor here to close