Jako su bitne!

Prije nego prihvatite ponudu za posao, uradite ove 3 stvari

Traženje posla može biti stresno iskustvo, te je bitno biti oprezan tijekom cijelog procesa.
Gospodarstvo / Posao | 14. 03. 2024. u 15:35 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako mislite da vam se napokon sve posložilo i da ste našli idealan posao, nemojte se zalijetati. Prije nego prihvatite ponudu za posao, uradite ove 3 stvari koje će vam pomoći da shvatite jeste li zaista dobar poslovni par. 

1. Istražite tvrtku

U ovom slučaju, Google je vaš najbolji prijatelj. Potražite sve informacije o tvrtki i radnom mjestu jer morate znati što vas čeka ako prihvatite ponudu. Istražite koje su njihove vrijednosti, kultura i vizija. Na forumima možete saznati mnogo o radnoj atmosferi i menadžmentu unutar tvrtke.

Također, možete saznati što poslodavac najviše cijeni a što nikako ne dozvoljava. Ako primijetite puno loših komentara i recenzija, možda bi trebali razmisliti o ponudi ili potražiti nešto drugo. Što god odaberete, pobrinite se da uzmete dovoljno vremena da razmislite o svemu kako bi donijeli najbolju odluku. 

2. Provjerite mogućnost napredovanja i financije 

Financije su važan dio svakog posla te bi trebali provjeriti je li ponuđena plaća u skladu s vašim očekivanjima. Ako poslodavac traži da radite prekovremeno ili dio posla koji nije vaš, znajte da se tu radi o znakovima za uzbunu. Također, trebate provjeriti postoji li mogućnost napredovanja i koliko je jasan taj put.

Postoji li mogućnost plaćene edukacije kako bi stekli nove vještine i dali dodatnu vrijednost organizaciji za koju radite? Tek kad budete imali odgovore na sva ova pitanja, možete nastaviti razmišljati o idućim koracima te donijeti konačnu odluku. 

3. Razgovarajte s bivšim zaposlenicima 

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je razgovarati s bivšim zaposlenicima te tvrtke. Oni će vam sigurno dati provjerene informacije te ćete znati na što trebate obratiti pažnju.

Naravno da postoji šansa da su neki od njih zaslužili otkaz jer nisu obavljali posao za koji su bili plaćeni, te će vam reći grozne stvari. No, s druge strane postoje ljudi koji su jednostavno odlučili da nastave dalje jer se na tom radnom mjestu više nisu mogli razvijati. Oni će vam reći pravu istinu te ćete više naučiti o potencijalnoj tvrtki i poslodavcu. 

Zaključak 

Nadamo se da ćete dobro razmisliti o ovim stvarima prije nego prihvatite ponudu, te da nećete imati neugodna iskustva. Imajte na umu da sve ono što na prvi pogled izgleda idealno, to obično nije. Zato si uzmite dovoljno vremena te istražite potencijalnu tvrtku, poslodavcai njihove vrijednosti. Vjerujte, isplatit će vam se! 

 

Kopirati
Drag cursor here to close